Naslovnica Hercegovina Pisma zahvalnosti

Pisma zahvalnosti

Donosimo vam pismo zahvalnosti od strane Udruženja dijabetičara i ostalih
zainteresovanih lica Trebinje i Dragana Samardžića, člana tog Udruženja, kome je zbog komplikacija dijabetesa avgusta, 2019.godine u Opštoj bolnici Trebinje amputirana noga. Nakon toga je nastavio liječenje u ZFMR „Dr Miroslav Zotović.“

S poštovanjem,
Nada Bijedić,
Predsjednica Udruženja

Poštovani,
Ovim putem se obraćamo, jer osjećamo potrebu da i na ovaj način iskažemo našu zahvalnost za svu njegu i brigu koju je Dragan Samardžić, član našeg Udruženja dobio tokom boravka na odjeljenju za protetiku ZFMR „ Dr Miroslav Zotović“. Hvala Vam za sve što ste kao ljekari i medicinsko osoblje učinili da mu olakšate život poslije amputacije i da mu pomognete da se osjeća bolje. Hvala Vam od srca na svemu. Divno je znati da u našem zdravstvenom sistemu postoje divni ljudi, koji svoj posao rade od srca, a rade ga perfektno i profesionalno.
Pisma zahvalnosti

U nastavku pročitajte kako je Dragan prihvatio dijabetes, kako živi sa ovom bolešću i zašto je i dalje vrlo optimističan i prihvata život kakav jeste, sa svim nevoljama koje donosi, ali i svim lijepim trenucima:

“Zovem se Dragan Samardžić, a zovu me Šef! Rođen sam u Stocu 07.08.1966
godine. Svoje djetinjstvo provodio sam kao i svi dječaci, igrajući se fudbala, i ostalih igara, koje su u to vrijeme bili aktuelni . Bio sam veoma srećan sa svojim okruženjem, a naročito sa svojom porodicom. Trenutno živim u Berkovićima, predsjednik sam Udruženja osoba sa invaliditetom, koje usko
sarađuje sa Udruženjem dijabetičara i ostalih zainteresovanih lica Trebinje i predsjednicom gosp. Nadom Bijedić, koja je svima nama godinama unazad
stalna i sigurna podrška.

Ljudi oko vas treba da znaju da imate dijabetes! Poslije toliko godina na inzulinu i borbe sa dijabetesom moje iskustvo govori da je inzulin jedini lijek koji me je održao do sada. Takođe, dijabetes ne treba da se krije da ga imate. To je bolest gdje sav narod koji živi oko Vas treba da zna da imate dijabetes. I kako da se taj isti narod ponaša ako Vam bude loše u restoranu, na ulici itd. Ja sam tih slučajeva imao veoma mnogo i sreća je u tome da su znali da je riječ o hipoglikemiji. Svakodnevna aktivnost i druženje sa prijateljima je veoma bitan faktor u životu osobe koja ima dijabetes. Zaključak sve ove priče je da spoznate samog sebe i Vaše mogućnosti i da se u tome domenu i ponašate. Ništa više od toga, i bit će sve onako kako planirate!”

Dragan Samardžić ovom prilikom govori o ličnom iskustvu tokom boravka na Odjeljenju za protetiku u ZFMR” Dr Miroslav Zotović “ Banja Luka. Objavljujemo tekst u cjelosti.

Odbor Udruženja dijabetičara Trebinje

Dragan Samardžić je osoba oboljela od dijabetesa. Živi na Berkovićima
(Hercegovina) u svakodnevnoj borbi i nastojanju da teško zdravstveno stanje što manje ometa njegov život.
Dijabetes je teška, zahtjevna i skupa bolest. Svaka topla riječ, emotivna podrška i materijalna pomoć su sigurno od značaja za osobe koje pate od dijabetesa!
Ukoliko ste Vi u prilici, osobama koje boluju od dijabetesa PRUŽITE pažnju i pomoć kako biste pomogli da pobijede, ili makar lakše prebrode, sve teške komplikacije dijabetesa.


OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here