Naslovnica Hercegovina DAN BORBE PROTIV DIJABETESA: PREMIJERA FILMA “SIGURAN ISPOD DUGE” I VIII TREBINJSKI...

DAN BORBE PROTIV DIJABETESA: PREMIJERA FILMA “SIGURAN ISPOD DUGE” I VIII TREBINJSKI KROS

DAN BORBE PROTIV DIJABETESA: PREMIJERA FILMA "SIGURAN ISPOD DUGE" I VIII TREBINJSKI KROS

             

  Udruženje dijabetičara i ostalih zainteresovanih lica Trebinje, u okviru obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa, organizuje projekciju dokumentarnog filma “SIGURAN ISPOD DUGE“, dana 13.11.2019, u 13.00 časova, u biskopskoj sali Kulturnog centra Trebinje.

                Film, u trajanju od 30 minuta, biće prikazan premijerno na našim prostorima, a riječ je o dokumentarnom prikazu života dječaka sa dijabetesom i dirljivoj priči o svemu onome sa čime se, zajedno sa porodicom, suočava od momenta uspostavljanja dijagnoze. Sve kadrove iz filma snimila je majka i ostali članovi porodice u periodu od 2001. – 2016. godine.

                Primarni cilj projekcije je da pokažemo koliko je zahtijevan i težak svakodnevni život oboljelih od dijabetesa, ali i da ohrabrimo pacijente i njihove bližnje da je uspješno liječenje i držanje bolesti pod kontrolom moguće.

Sponzor projekcije filma je kompanija Novonordisk.

DAN BORBE PROTIV DIJABETESA: PREMIJERA FILMA "SIGURAN ISPOD DUGE" I VIII TREBINJSKI KROS

  VIII TREBINJSKI KROS PROTIV DIJABETESA

                Tradicionalna manifestacija VIII trebinjski kros protiv dijabetesa biće održana 14.11.2019. godine, s početkom u 10.30 časova. Start je predviđen kod Njegoševog spomenika, a ruta ide pored Marketa, preko mosta na Trebišnjici, pored hotela Leotar, te preko kamenog mosta nazad do Trga slobode. Kros će obezbijediti predstavnici MUP-a.

                “VIII trebinjski kros protiv dijabetesa ima cilj da integriše oboljele od dijabetesa u društvo i podstakne sve građane, institucije, zdravstvene ustanove, škole, farmaceutske kompanije, lokalnu zajednicu i druge društveno odgovorne kompanije na humani gest u zajedničkoj borbi protiv ove bolesti, kao i da promoviše zdrav način života važan u prevenciji i liječenju dijabetesa.

                Svim učesnicima mjeriće se šećer u krvi prije početka i nakon trke kako bi se ukazalo na važnost vježbe za dobru regulaciju šećera.

                U Krosu će učestvovati djeca oboljela od dijabetesa (najmlađi članovi našeg Udruženja), djeca iz 3 osnovne škole,  članovi Atletskog kluba „Leotar“, aktivisti Crvenog krsta Trebinje, nastavnici fizičkog vaspitanja, učenici Medicinske škole, volonteri Udruženja dijabetičara i ostali zainteresovani građani.

                Nakon proglašenja pobjednika i dodjele diploma, na Trgu će se provesti mjerenje šećera u krvi građanima, dok će ljekari i medicinske sestre Doma zdravlja Trebinje razgovarati i neposredno savjetovati građane Trebinja .

Pokrovitelj VIII trebinjskog krosa protiv dijabetesa je Grad Trebinje.

DAN BORBE PROTIV DIJABETESA: PREMIJERA FILMA "SIGURAN ISPOD DUGE" I VIII TREBINJSKI KROS

                Poznato je da sve akcije Udruženja doprinose zajednici u užem i širem smislu, te da se iskreno zalažemo za poboljšanje statusa oboljelih od dijabetesa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here