Naslovnica Region Zapalio vatru da bi pokazao gdje je, požar izmakao kontroli

Zapalio vatru da bi pokazao gdje je, požar izmakao kontroli

Veliki požar izbio je oko 19 sati na brdu Šušanj u Baru, javljaju “Vijesti”.

Požar, koji je zahvatio veliku površinu, je formirao plameni trougao na brdu i jasno je vidljiv iz praktično svih dijelova Bara.

Vatra se od vrha brda spustila ka starima naseljima Karadanovići i Talići. Načelnik Barske službe zaštite Velizar Čađenović rekao je “Vijestima” da je plamen buknuo pod nevjerovatnim okolnostima.

– Obavješten sam da je jedan planinar iz Poljske koji se izgubio u brdu, u namjeri da signalizira na kom se mjestu nalazi, zapalio vatru koja se zbog vjetra i suve vegetacije odmah proširila na veliki dio brda. Situacija je izuzetno ozbiljna, jer u ovom trenutku zavisno od vjetra, može doći ne samo do ugrožavanja gornjih kota Šušanja, već sa jedne strane brda i Sutomora, a sa druge strane Zubaca – rekao je Čađenović.

On je dodao da će tražiti hitno uključivanje hrvatskih kanadera u gašenje požara od ranih jutarnjih sati kao i raspoloživih aviona crnogorskog MUP-a. – Odmah smo počeli da pravimo planove akcije za sutra, od rane zore.

U ovom trenutku je vatra još daleko od puta, međutim, zbog mogućeg razvoja situacije moramo biti maksimalno na oprezu – kazao je Čađenović.

“Vijesti” u barskoj policiji saznaju da izgubljeni Poljak još nije pronađen.

Srpska Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here