Naslovnica Trebinje Zaduženje Trebinja do 2016. godine više od 6.300.000 KM

Zaduženje Trebinja do 2016. godine više od 6.300.000 KM

Na 4. redovnom zasjedanju, Skupština grada Trebinja usvojila je ukupno 25 tačaka dnevnog reda.

Na sjednici su usvojene odluke o pristupanju izradi Strategije razvoja Grada Trebinja 2018. – 2028.g., urbanističkog plana Grada Trebinja, kao i prijedlog o izmjeni odluke o izradi srednjoročnog plana kapitalnih investicija, koji je presudan za dobijanje BFC sertifikata i standardizaciju poslovnih uslova u našem gradu prema onome što strani fondovi zahtijevaju pri apliciranju za projektna sredstva.

Grad Trebinje, zaključno s datumom 31.12.2016.g., duguje preko 6 miliona KM.
Usvojena je i informacija o stanju prenesenih neizmirenih obaveza Grada Trebinja i to zaključno s datumom 31.12.2016.g., prema kojoj dugovanja Grada Trebinja do ovog perioda iznose preko 6.3 miliona KM.

Ovim povodom, gradonačelnik Trebinja Luka Petrović dao je izjavu za medije, u kojoj navodi da pomenute neizmirene obaveze datiraju iz perioda prethodne vlasti, te da su odbornici PDP-a i SDS-a upravo zbog ove informacije napustili današnju sjednicu Skupštine.

Gradonačelnik Trebinja kaže da su opozicioni odbornici napustili zasjedanje jer nisu bili spremni da se suoče sa informacijom iz koje se jasno vidi da su u prethodnom periodu oni bili ti koji su zadužili Grad u šestomilionskom iznosu.

Petrović je rekao da PDP i SDS nemaju opravdanje za ova zaduženja, te da danas naprosto nisu imali mehanizam odbrane, pa su jednostavno napustili skupštinske klupe.

On je dodao da ovakav čin predstavlja bježanje od problema koji su sami stvorili,  direktno učestvujući u pogubnim odlukama i politici prethodne vlasti.

Na današnjoj sjednici usvojena je i informacija o javnom redu i miru, a odbornici su danas imenovali sekretara Skupštine Velibora Bodirogu.

Novom odlukom, manifestacija “Dučićeve večeri poezije” će se ubuduće održavatu u dva termina: “Dučićev dan” 7. aprila i “Dučićeve večeri poezije” u prvoj polovini oktobra. Ovim je poništena odluka iz 2014. godine kojom su dvije manifestacije bile integrisane.

Grad Trebinje

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here