Naslovnica Život i zdravlje Za šta sve je so korisna?

Za šta sve je so korisna?

So se može koristiti u razne svrhe – za čišćenje, kuhanje, itd. Takođe bi trebalo da znate da se so koristila za čišćenje vijekovima unutar i oko kuće.

Mnogi ljudi širom svijeta koriste so jer je potpuno bezbijedna za korišćenje. Nije otrovna! So je izuzetno efikasna, nije skupa i jednostavna je za upotrebu. Definitivno bi trebalo da isprobate ove trikove sa soli, piše “Webtribune“.

Drži mrave podalje

Možete koristiti so kako biste odstranili mrave iz svog doma. Ukoliko želite da ih držite podalje od ormarića sa hranom ili prozora, definitivno biste trebali da isprobate ovaj metod. Uradite sljedeće – samo stavite malo soli na okvir od prozora ili bilo koju drugu pogođenu površinu.

Napomena: so smanjuje nivo vlažnosti u domu kada se koristi na ovaj način.

Polira mesing, srebro i bakar

Takođe bi trebalo da znate da možete koristiti ovaj jednostavan sastojak za poliranje srebra, bakra i mesinga. Dakle, ukoliko imate ornamente od ovih materijala, isprobajte so, ona će vam pomoći da ih održavate blistavim. So je najjednostavnije nekorozivno sredstvo za ovaj problem. Napravite pastu od soli i sirćeta i istrljajte svoje ornamente njome kako bi se oni sijali nakon ispiranja. Mješavina soli i sirćeta će rastvoriti svaki vid nečistoće.

Čisti prozore u domu i u automobilu

Ukoliko želite da očistite svoj prozor i riješite se upornih mrlja sa stakla, pomješajte 1-2 kašike soli u 4 litre tople vode. Ovu mješavinu koristite za čišćenje umrljanih prozora, kako i u kući tako i u automobilu. Vaši prozori će ostati čisti duže vrijeme nakon toka.

Čisti odliv od sudopere

Samo pomješajte so i toplu vodu i sipajte mješavinu u sudoperu. So će istopiti naslage masti koje zapušuju sudoperu i stvaraju neprijatan miris.

Podmlađuje kožu

So je takođe odlična za podmlađivanje kože. sve što treba da uradite jeste da pomješate so i ulje od lavande kako bi ste napravili nevjerovatan piling. Zatim cijelo tijelo istrljajte ovom mješavinom kako biste uklonili nečistoću sa vaše kože. So je odličan piling za kožu jer podmlađuje kožu tako što uklanja mrtve ćelije.

Osvježava boju vašeg kućnog tekstila

Da li ste znali da možete koristiti ovaj sastojak kako biste vratili originalni intenzitet i sjaj boje vaših zavjesa i tepiha? So može vratiti njihovu staru boju samo poslije jednog pranja. Samo potopite krpu u koncentrisanu slanu vodu i istrljajte njome vaše zavjese i tepihe. Ovom metodom možete očistiti mrlje koje je skoro nemoguće ukloniti kupovnim deterdžentima.

Odlična je kao lijek za zube

Ukoliko vas boli zub ili usna duplja, samo rastvorite so u toploj vodi i mješavinu promućkajte u ustima. Ova mješavina je odlična kao vodica za ispiranje usta a ima i laksativni efekat.

Izbjeljuje zube i održava njihovo zdravlje

Trebalo bi da znate da mješavinom soli i sode bikarbone takođe možete izbjeliti vaše zube.

Napomena: ovu mješavinu možete koristiti kad god poželite jer ne ostavlja loše posljedice.

Suši odjeću na zimu

Možete koristiti so da biste sprečili sužavanje odjeće nakon pranja. Sve što treba da uradite jeste da ubacite malo soli u mašinu prilikom posljednjeg pranja. Ovo je izuzetno efikasna metoda ukoliko veš sušite napolju, na suncu. Vaša odjeća će biti meka i čista.

Cafe.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here