Naslovnica Region Vučić zove Trampa u Srbiju

Vučić zove Trampa u Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa američkim senatorom Ronom Džonsonom.

Kako je rekao, njih dvojica su razgovarala kako o ekonomiji, tako i o Kosovu i Metohiji, dijalogu i evropskim integracijama.

– Razgovarali smo o internom dijalogu koji se vodi kako u Srbiji tako i u Prištini, kako da pokušamo svi zajedno sa Zapadnog Balkana da riješimo problem. Ti razgovori nisu laki, nisu laki ni unutar naše zemlje, a pogotovo sa međunarodnom zajednicom – rekao je Vučić.

On je dodao da je Džonson ponovio da SAD podržavaju evropski put Srbije.

– Beskrajno sam zahvalan što je došao u Srbiju. Jedan je od rijetkih ljudi koji me je tokom boravka u Vašingtonu pitao da li može potpredsjednika Pensa da obavijesti o detaljima razgovora, a onda mi je Pens kasnije i potvrdio da je dobio sve informacije. Zamolio sam ga da prenese pozive predsjedniku Trampu i potpredsjedniku da dođu u Srbiju. To ću uraditi i zvanično pismom. Dosadan sam kao stenica i insistiraću na tome – naglasio je Vučić.

– Došao sam u Beograd, jer sam shvatio koliko je od ključnog značaja Vučićevo vođstvo i koliko je od velikog značaja Srbija za regionalni mir i stabilnost – izjavio je američki senator Ron Džonson poslije sastanka sa predsjednikom Srbije.

– Znam koliko je Vučić zabrinut za ljude u Srbiji i za regionalnu stabilnost i da pokazuje hrabrost i vođstvo, koji su potrebni, za šta imam samo pohvale – rekao je Džonson na zajedničkoj pres konferenciji.

Republikanski senator je, međutim, istakao i da se nada da će, kako je rekao, “građani Srbije shvatiti da njihova ekonomska bezbjednost i prosperitet leži uz zapadne demokratije i tržišnu privredu”.

– Mislim da predsjednik SAD Donald Tramp i potpredsjednik Majk Pens misle isto kao i ja da je na nama budućnost, koja je divna i koja će se desiti ako donosimo dobre odluke. Čeka nas bezbjedan i prosperitetan svijet u kojem je od ključnog značaja Vučić – poručio je Džonson.

On je istakao da je došao u posjetu Srbiji iako ima veoma gust raspored, zbog važnosti te zemlje.

– Razgovarali smo o univerzalnoj stvari koju žele ljudi, a to su bezbjednost i prosperitet – naveo je Džonson.

Izvor: B92

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here