Naslovnica Region Vučić pozvao kosovske Albance na dijalog

Vučić pozvao kosovske Albance na dijalog

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas kosovske Albance na nastavak dijaloga u Briselu.

On se, na konferenciji za štampu, poslije prijema djece iz Kosovskog Pomoravlja, osvrnuo na pretnje od strane kosovskih Albanaca i rekao da bi zbog toga predložio albanskoj strani da se, što prije i bez ozbira na potencijalne izbore, nastavi dijalog u Briselu ili bilo gdje drugde.

Prema njegovim riječima važno je da se spuste tenzije, a ne da se izazivaju nove tenzije, teškim riječima da se plaši neko, protjeruju ljudi sa svojih ognjišta, već je bitno da se izbjegne svaki incident.

“To je predlog za ljude u Briselu i Prištini. Danas bi bilo lakše da odgovaram na uvrede i pretnje, ali važnije je da uradimo nešto da stabilizujemo situaciju, sačuvamo mir i razgovaramo o svemu što su ključni problemi”, naglasio je Vučić.

On je istakao da ne može jedna potjernica, jedna istraga, jedna optužnica za najteža krivična djela da bude dovoljan razlog nekome da preti opstanku cijelom narodu.

“To je neodopustivo. Ne može to da razume ni država Srbija, ni jedna druga zemlja na svetu i te pretnje zaslužuju najveću i najoštriju osudu”, kazao je Vučić.

Nezavisne

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here