Naslovnica Region Vučić položio predsjedničku zakletvu

Vučić položio predsjedničku zakletvu

Aleksandar Vučić je svoj petogodišnji mandat počeo polaganjem zakletve u Skupštini Srbije, nakon čega je u zgradi predsjednika obavljena primopredaja dužnosti odlazaćeg i novog šefa države. Svečanosti u Skupštini prisustvovali su i najviši zvaničnici Republike Srpske.

– Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i cjeline teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni dio, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbranu Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savjesno i odgovorno ispunjavati svoje dužnosti – rekao je u zakletvi Aleksandar Vučić.

Ovim riječima, novi predsjednik Srbije položio je zakletvu pred poslanicima Skupštine Srbije i gostima, prvi put i nad posebno izrađenim primjerkom Ustava Srbije i Miroslavljevim jevanđeljem. Vučić kaže da će srž njegovog političkog djelovanja biti mir i stabilnost u regionu, da je Srbija izabrala da bude vojno neutralna i da želi sama da jača odbrambene kapacitete. Ističe da želi uvijek da bude uz srpski narod u okruženju.

– Želim da uvijek budem uz Republiku Srpsku, kao što su njeno rukovodstvo i narod uvijek uz Srbiju – rekao je predsjednik Srbije uz gromoglasni apaluz prisutnih u Narodnoj skupštini.

Svečanom činu u Skupštini Srbije prisustvovale su mnoge ugledne ličnosti, među kojima su i zvaničnici Republike Srpske.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here