Naslovnica Region Vučić odluku o kandidaturi donio zbog stabilnosti Srbije i regiona

Vučić odluku o kandidaturi donio zbog stabilnosti Srbije i regiona

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu za bečki “Standard” da je odluku o kandidaturi na predsjedničkim izborima donio zbog stabilnosti zemlje i regiona i nastavka reformi.

“Bio sam veoma zadovoljan ekonomskim uspehom, rastom i time što smo uspeli da smanjimo deficit i nikad ne bih promenio svoju poziciju. Ali, verovatnoća da bi moja partija izgubila izbore bi, u suprotnom, bila veoma velika”, rekao je on.

Time bi se, kako je objasnio, dozvolilo nekim ljudima da vrate ovu zemlju u prošlost, dok bi privreda ponovo doživela pad, a dugovi opet porasli.

“Ne može čovek uvek da bira ono što je bolje za njega, već mora da odlučuje za budućnost zemlje. Želeo sam da osiguram stabilnost zemlje i regiona i nastavak reformi”, naglasio je Vučić.

Govoreći o dijalogu sa Prištinom, Vučić kaže da nikada ne svaljuje krivicu na nekog drugog, ali da je kosovski parlament odlučio da obustavi dijalog.

Osim toga, kako je dodao, oni su željeli protivno svom ustavu da stvore vojsku Kosova, željeli su da nam nezakonito oduzmu imovinu na Kosovu, počeli su da ometaju ljude koji su željeli da kače postere iz Srbije u blizini Prištine, pripremaju novu sudsku instancu samo za suđenje Srbima za stvarne i navodne ratne zločine.

“Šta je bila naša greška? Pitao sam kosovskog premijer Isu Mustafu i nisam dobio nikakav odgovor”, rekao je srpski premijer i dodao da je Beograd, uprkos tome, spreman da razgovara sa njima.

On je podsjetio da u razgovoru sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel nije kritikovao kolege u Prištini, već je predlagao da se ubrza izgradnja autoputa između Niša i Prištine jer će to, kako kaže, spojiti ljude i omogućti slobodan kretanje kapitala, robe i ljudi.

Na pitanje kako treba da izgleda odnos između Kosova i Srbije za deset godina, Vučić kaže da bi za njega tokom predizborne kampanje najlakše bilo da kaže: “To je naša teritorija. Vodite ih (Albance) u Tiranu!”.

“Ali, ja to neću reći. Mislim da su od pravnih pitanja važniji autoputevi i povezivanje među narodima. Kad budemo u stanju da razgovaramo jedni sa drugima, da se uzajamno poštujemo i dovodimo albanske poslovne ljude u Srbiju i više naših ljudi u Prištinu i Tiranu, onda će biti lakše da se reše druge stvari”, rekao je Vučić, a pišu Nezavisne.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here