Naslovnica RS/BiH Vučić “mjeri svaku riječ” kada su u pitanju BiH odnosi

Vučić “mjeri svaku riječ” kada su u pitanju BiH odnosi

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su za suštinsku stabilnost zapadnog Balkana veoma važni, možda i najvažniji, odnosi između Srba i Bošnjaka, bez obzira na sve probleme.

“Veoma smo oprezni, vodimo računa i pažljivo mjerimo svaku riječ jer znamo koliko je krhka situacija u tim odnosima i koliko truda i energije treba da uložimo da bismo te odnose podigli na viši nivo”, naglasio je Vučić.

On je rekao da bitan razgovor sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem o ekonomskim projektima, infrastrukturnim projektima, stvaranju jedinstvenog tržišta, carinske unije.

“To je ono što će da olakšava ljudima, te će, na kraju, donijeti više plate radnicima u jednoj ili drugoj zemlji. A mislim da su to stvari koje predstavljaju budućnost”, rekao je premijer Srbije za “Dnevni avaz”.

Vučić je naveo da je bezbroj puta prećutao različite političke napade iz BiH, mada je mogao time da stiče političke poene.

“Nisam to činio. Nijednu priliku nisam iskoristio da na osnovu nacionalne politike dobijam političke poene u Srbiji. Nisam htio da se radujem odluci Međunarodnog suda pravde u Hagu, iako bi to bilo pozdravljeno u izbornoj kampanji”, naglasio je on.

O napadu na njega u Potočarima 2015. godine Vučić je rekao da, ukoliko je to zalog za bolje odnose Srba i Bošnjaka, niko ne mora biti optužen, niti okrivljen, te da je on tim ljudima ionako već oprostio.

Glas Srpske

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here