Naslovnica Trebinje Velika pomoć helikoptera u gašenju požara u Trebinju i Livnu

Velika pomoć helikoptera u gašenju požara u Trebinju i Livnu

Pripadnici Oružanih snaga BiH sa odgovarajućom opremom bili su angažovani na gašenju požara u ponedjeljak i utorak, 7. i 8. avgusta, u opštinama Livno i Trebinje i time značajno doprinijeli sprečavanju daljeg širenja vatre.

Na zahtjev Ministarstva bezbjednosti BiH, helikopterom Oružanih snaga BiH gašen je požar na području Livna u rejonima Donjih Rujana i Odžaka na planini Dinari, te u rejonu Staretine u području Međugorja.

Na teritoriji opštine Livno helikopterom Oružanih snaga BiH tokom dva dana angažmana ostvareno je 7,6 časova leta, pri čemu je izbačeno 75.400 litara vode, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Na području opštine Trebinje juče je požar gašen između sela Žakovo, Tulje i prema Turici. U te svrhe je angažovano 15 pripadnika Oružanih snaga BiH, te jedan helikopter koji je na požarište izbacio 15.000 litara vode i ostvario 3,3 časa leta.

Za angažovanje letjelica utrošeno je 8.950 litara mlaznog goriva i određene količine goriva vozila za podršku i prevoz ljudstva.

Oružane snage BiH se nalaze u stalnoj pripravnosti da po zahtjevu civilnih organa vlasti i stanovništva svim raspoloživim snagama i sredstvima, u okviru raspoloživih operativnih kapaciteta i sposobnosti, budu angažovane na pružanju pomoći u reagovanju na prirodne i druge nepogode i katastrofe.

Srna

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here