Naslovnica Hercegovina Upoznajte višestruko nagrađivanu trebinjku, Vedranu Skvaricu

Upoznajte višestruko nagrađivanu trebinjku, Vedranu Skvaricu

Trebinjka, Vedrana Skvarica je svoj život posvetila volontiranju ,a odlučna je da uvijek pomaže drugima, bez obzira gdje bila i šta radila. U humanitarnim organizacijama volontira  preko 13 godina. Vitrine njenog stana krase zahvalnice i priznanja različitih humanitarnih organizacija, kao i diplome i sertifikati različitih kurseva i seminara koje je pohađala. Ova mlada Trebinjka dobila je dva priznanja od Ministarstva za porodicu, omladinu i sport, a u pitanju je diploma za doprinos u razvoju volontiranja.
Kroz volontiranje je stekla različita iskustva, koje nije mogla naučiti ni u srednjoj školi ni na fakultetu. Pohađala je različite seminare, radionice od društvenog značaja i od značaja za napredovanje i edukaciju njene lične karijere, a radionica i seminara koje je Vedrana pohađala ima preko sto .

Vedrana je po zanimanju diplomirana menadzerica u turizmu, ali stalni posao još nije našla. Već nekoliko godina radi sezonske poslove u Crnoj Gori i u Hrvatskoj. I kada bude imala stalni posao, jednu smjenu će raditi, a jednu volontirati, odlučno kaže ova mlada Trebinjka.
Ona kaže da se volonterizam ne uči, već da se nekako rodi u čovjeku, a njena poruka je:“BUDITE ONO ŠTO JESTE, BUDITE HUMANI, BUDITE VOLONTERI“.
Vedrana se oprobala i kao glumica, amater u trebinjskim pozorištima i u filmovima. Igrala je i sa Glogovcem u filmu “Krugovi”, reditelja Srdana Golubovića, kao i u filmu “Na Mliječnom putu“ reditelja Emira Kusturice. U filmu Emira Kusturice, glumila je sa poznatom italijanskom glumicom, Monikom Belluči. Sa ova dva filma Vedrana ima veliko iskustvo, jer je glumila i družila se sa velikanima glumišta.
Vedrana i ove godine odlazi da radi sezonske poslove u Crnoj Gori i u Hrvatskoj, jer je nekako tako i navikla, a i posao u svom gradu nije pronašla. Vedrani je ovo veliko iskustvo, jer je tako upoznala mnoge  ljude i njihove kulture i običaje.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here