Naslovnica Hercegovina Udruženje dijabetičara Trebinje učesnik prvog „European Diabetes Patient Advocacy summit“ u...

Udruženje dijabetičara Trebinje učesnik prvog „European Diabetes Patient Advocacy summit“ u Bruxellesu!

Piše: Milica Pušara

Imala sam priliku da učestvujem kao predstavnik udruženja osoba sa dijabetesom iz Trebinja na Prvom European Diabetes Patient Advocacy Summit-u 27. i 28. septembra 2018.godine u Briselu.

Ovom prilikom želim da se zahvalim na pozivu predsjednice Udruženja gospođe Nade Bijedić, koja me je izabrala za predstavnika i omogućila mi učešće na ovakvom događaju.

Veliko je zadovoljstvo biti dio ovog Summit-a, gdje su se okupili aktivisti iz 30 zemalja i žustro raspravljali o pravima osoba sa dijabetesom, neprofitnim organizacijama, jačanju kapaciteta neprofitnih organizacija i sličnim temama, ali i  upoznati ljude koji doprinose boljem funkcionisanju osoba sa dijabetesom.

Summit je predstavnicima udruženja pacijenata širom Evrope pružio priliku da dodatno unaprijede vještine zagovaranja kroz inspirativne prezentacije, dijeljenje dobre prakse kroz sesije pitanja i odgovora.

Summit-u je prisustvovalo 70 učesnika iz 30 država Evrope.

Lično, najupečatljivi predstavnik je bio iz Bas van de Goor Foundation, koji nam je dokazao da se i sa dijabetesom tip 1 mogu osvajati i zlatne medalje u atletici i da se sve moze postići bez obzira na bolest.

Obogaćena pozitivnim iskustvima, nadam se da ćemo zajedničkim snagama da se borimo da doprinesemo boljem funkcionisanju našeg udruženja.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here