Naslovnica Hercegovina Udruženje dijabetičara i ostalih zainteresovanih lica Trebinje: Pismo zahvalnosti medicinskim radnicima Trebinja

Udruženje dijabetičara i ostalih zainteresovanih lica Trebinje: Pismo zahvalnosti medicinskim radnicima Trebinja

Udruženje dijabetičara i ostalih zainteresovanih lica Trebinje: Pismo zahvalnosti medicinskim radnicima Trebinja

Poštovani ljekari i medicinske sestre Trebinja,

postoji li uopšte riječ kojom vam možemo zahvaliti?!

Svojom humanošću, neustrašivošću i znanjem liječite naša tijela i duše, a pritom sebe stavljate na prvu liniju odbrane.

Od samog početka pandemije i bespoštedne borbe s COVID-19 brzo ste se prilagodili novim i iznimno teškim uslovima rada, bez obzira koliko oni izazovni i nepoznati bili u datom trenutku. Tokom cijele godine, koliko traje ova teška i stresna bitka s virusom, zadržali ste entuzijazam i pokazali ogromnu hrabrost, snalažljivost i požrtvovanost, te iznad svega znanje i profesionalizam.

U ovim posebno zahtjevnim i teškim vremenima, suočeni s pandemijom koja je promijenila vaš dosadašnji način rada, ali i vaše privatne živote, možete biti ponosni. Još jednom ste pokazali da ste vrhunski profesionalci.

Vaša plemenita profesija danas je, nažalost, postala i najrizičnija profesija.

Svakodnevno se u svom radu nosite s težinom patnji i boli nas pacijenata, koje nerijetko nosite sa sobom i nakon završenog radnog dana. Znamo da poslije svake smjene odlazite kući sa strahom i nadom da se niste zarazili, jer morate doći među svoje najmilije, među svoju djecu.

Ohrabrujuće je za sve građane Trebinja da se u ovoj izuzetno teškoj situaciji možemo osloniti na naše dokazane prijatelje, medicinske sestre i ljekare trebinjskog Doma zdravlja i Opšte bolnice.

Mnogi vas danas nazivaju herojima, iako ste i u prošlosti bili jednako heroji, koji su u ograničenim uslovima pružali pacijentima sve ono što struka zahtjeva. Dijabetičarima pružate i ono što je iznimno važno uz sva znanja i vještine koje imate- ljudskost i empatiju.

Niko nije unaprijed pripremljen za opasnosti kao što je ova pandemija, te vidimo da  mnoge stvari rješavate u hodu i na najbolji mogući način u datom trenutku. Ponekad se događaju i manji propusti u organizaciji, koje vi vrlo brzo ispravljate, jer za sve je ovo nešto novo, opasno i nepredvidljivo. Uvijek ste predano odrađivali sve zadatke i izazove koji se stavljaju pred vas. Kao  i ovaj sadašnji.

Sigurni smo u vas, u vaše znanje, snagu i kvalitet, profesionalnost i odgovornost, ali i neviđenu hrabrost da se izborite za zdravlje svih nas, naših porodica, prijatelja i svih građana Trebinja.

Medicinske sestre i ljekari suočavaju se s izazovima, bez presedana. Napori koje ulažu, brinući se o pacijentima oboljelim od koronavirusa doista su, bez ikakve zadrške, epski, upravo kakva je i ova pandemija. Mnoge medicinske sestre i ljekari, kao i pomoćno osoblje, suočili su se s činjenicom da se brinu o pacijentima oboljelim od bolesti koju ni struka ne poznaje dovoljno.

Ne umanjujući vrijednost niti jednog zdravstvenog radnika u ovim vremenima, moramo naglasiti da najveći dio ove borbe na svojim leđima i u svojim srcima nose medicinske sestre i tehničari.

Svjesni preopterećenosti i njihove psiho-fizičke iscrpljenosti tokom pandemije virusa COVID-19 u spašavanju života naših sugrađana, smatramo da je obaveza svih nas da se uključimo, pomognemo i rasteretimo medicinske radnike tamo gdje je moguće.

Dobra saradnja između partnera, dvosmjerna je cesta na kojoj se uzajamno podržavamo i poštujemo i stoga idemo s veseljem naprijed, u susret svakoj novoj akciji koja će popraviti i unaprijediti zdravlje naših građana.

Izdržimo svi ove teške dane, da nam dođu smireniji i dobri dani!

Podrška medicinskom osoblju, te našim kolegama u Udruženjima dijabetičara širom Republike Srpske i BiH, koji također radimo. Hvala svakome ko radi za dobrobit drugih!

A našim članovima, dijabetičarima hvala na razumijevanju, strpljenju i podršci.

Pozivamo građane Trebinja da se pridržavaju svih preporuka i preventivnih mjera, što je presudno u borbi protiv korona virusa.

Olakšajmo zdravstvenim radnicima njihov odgovorni i zahtjevni posao i pomozimo da se sačuvaju mnogi životi.

UDRUŽENJE DIJABETIČARA I OSTALIH ZAINTERESOVANIH LICA TREBINJE

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here