Naslovnica Trebinje U Trebinju upisano 285 prvačića

U Trebinju upisano 285 prvačića

 

U tri trebinjske osnovne škole danas je počela nastva u školskoj 2017/2018. godini, a poi prvi put u školske klupe sjelo je 285 prvačića.

Gradonačelnik Petrović obišao je Osnovnu školu u Policama “Vuk Karadžić” i Osnovnu školu u Gorici “Sveti Vasilije Ostroški”.

Priredbom u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, u koju je upisano 120 prvačića, raspoređenih u pet odjeljenja, svečano je priređena dobrodiošlica đacima prvacima.

Ispred Gradske uprave prvačićima je srećan početak poželio gradonačelnik Trebinja Luka Petrović .

U Trebinju upisano 285 prvačića

„Zadovoljstvo mi je da se osjećate lijepo na prvi dan škole, da školu zavolite i to je ono što treba da pamtite i što će vam ostati u trajnom sjećanju. Ovo je vaš prvi prag u životu i trebate ga zakoračiti sa srećom i radošću, jer  ćete odavde stvarati vaše nove živote, nove karijere i nova radna mjesta“, poručio je gradonačelnik Petrović.

Darko Jegdić, direktor Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ istakao je da ova trebinjska škola tradicionalno organizuje priredbu svakog 1. septembra, sa idejom da na zabavan način približe školu mališanima.

„U centralnu školu u Bregovima ove godine upisano je 119 đaka prvaka, dvadesetak više u odnosu na proteklu školsku godinu,  jedno dijete u specijalno odjeljenje, dva prvaka u područnom odjeljenju Lastva i jednog u odjeljenju Ljubomir.“, rekao je Jegdić.

U Trebinju upisano 285 prvačića

Priredbu za dobrodošlicu prvačićima upriličili su igrom i pjesmom učenici ove škole, a nakon toga prvačićima su predstavljene nastavnice koje će ih voditi u narednim godinama.

U Sabornom hramu večeras će u 19 časova biti služen moleban za početak nove školske godine.

Povodom početka nove školske godine, pripadnici Policijske uprave Trebinje provode republičku kampanje „Vozači, škola je za nas, oprez je za vas“, radi što bezbjednijeg učešće đaka u saobraćaju tokom cijele školske godine u Republici Srpskoj.

PU  Trebinje apeluje na sve vozače da poštuju zakonske propise u saobraćaju i da na taj način čuvaju najmlađe učesnike.

Radio Trebinje

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here