Naslovnica Trebinje U Trebinju od ove godine noćno kupanje na bazenu “Banje”

U Trebinju od ove godine noćno kupanje na bazenu “Banje”

Na olimpijskom bazenu “Banje” u Trebinju od 1. juna biće stvoreni svi uslovi za noćno kupanje, što je novina u Trebinju, a u potpunu rekonstrukciju ovog i bazena u Bregovima preduzeće “Hidroelektrane” na Trebišnjici uložiće 180.000 KM, rekao je  Zoran Čučković, direktor Javne ustanove “Bazeni” Trebinje.

Čučković za Radio Trebinje kaže da će uvođenje noćnog plivanja obradovati posebno mlade, napominjući da je već u toku izrada nove napojne mreže za noćno kupanje, te da će unutar bazena biti postavljeno 36 reflektora.

On je dodao će Olimpijski bazen u potpunosti dobiti novi izgled, biće funkcionalniji i bezbjedniji, kupači će imati poseban ugođaj, a plivači bolje uslove za rad.

Čučković kaže da je već završena spoljašnja rasvjeta i da je u toku rekonstrukcija elektroinstalicija koje su bile potpuno devastirane, napominjući da u takvom stanju bazen ne bi mogao da bude pušten u rad.

“Uništene su u potpunosti i vodovodne instalacije na bazenu, tako da je u toku i njihova rekonstrukcija, kao i muškog i ženskog toaleta koji su bili neupotrebljivi”, naveo je Čučković.

Uporedo sa rekonstrukcijom Olimpijskog bazena, uređuje se i bazen u Bregovima gdje je već završeno 80 odsto njegove istočne strane, a počela je i rekonstrukcija dječijih i sportskih igrališta koja se tu nalaze.

Čučković je najavio da će uskoro početi kompletno čišćenje bazena, prvi put nakon 20 godina.

“Vodenim pumpama biće ispražnjen mali dio vode pri dnu bazena i bagerima ćemo ga očistiti. Nakon toga, dno bazena ćemo čistiti mašinama, uz pomoć civilnih zaštita grada i HET-a, ali i svih ljudi koji žele da učestvuju u akciji, jer je riječ o velikoj površini”, kaže Čučković za Radio Trebinje.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here