Naslovnica Trebinje U Trebinju obilježen Međunarodni dan bez automobila

U Trebinju obilježen Međunarodni dan bez automobila

Centar za održivi razvoj i ekologiju organizovao je danas biciklijadu i rolerijadu za najmlađe Trebinjce, čime se Trebinje ove godine priključilo obilježavanju međunarodne manifestacije „Dan bez automobila“.

Vožnja biciklima i rolerima za djecu priređena je u Njegoševoj ulici – od Dučićevog spomenika do kružnog toka ispred vatrogasnog doma.

Izvršni direktor Centra za održivi razvoj i ekologiju, Aleksandar Vukanović rekao je da je cilj manifestacije podizanje svijesti o potrebi smanjenja saobraćaja i zagađenja vazduha, te promocije zdravih transportnih navika.

Već šestu godinu promovišemo zdrav način života, da se pješaci što više kreću i voze bicikla, da što manje koriste automobile. Želimo da postaknemo biciklizam kao sport, kao najzdraviji vid i način kretanja ljudi, posebno djece“, naveo je Vukanović.

U Trebinju obilježen Međunarodni dan bez automobila

U obilježavanju ove međunarodne manifestacije „Dan bez automobila“ pridružila se i Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

Milija Radović, direktor ove agencije kaže da sve zemlje Evrope obilježavaju ovaj dan, u okviru „Evropske sedmice mobilnosti“.

„Pored Trebinja, i u drugim gradovima RS želimo da simbolično pokažemo kako je grad mnogo ljepši kad nema automobila, da apelujemo na naše građane, posebno na najmlađe da čuvaju životnu okolinu i da budu bezbjedni u saobraćaju. Na nama odraslima je da djeci obezbijedimo biciklističke staze, trotoare i druge površine za kretanje pješaka“, istakao je Radović.

U Trebinju obilježen Međunarodni dan bez automobila

Organizaciju ove biciklijade i rolerijade za najmlađe Trebinjce podržali su i Policijska uprava Trebinje i Grad Trebinje.

„Iskusniji“ biciklisti će u nedjelju , 24. septembra od 16 časova voziti trku na relaciji od Kamenog mosta do Male brane.

Radio Trebinje

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here