Naslovnica Trebinje U požarima uništeno oko 200 stubova

U požarima uništeno oko 200 stubova

Ekipe “Elektro-Hercegovine” uspješno su otklonile kvarove usljed najnovijih požara na dalekovodu Strujići gdje je izgorjelo 15 stubova, potvrdio je Srni izvršni direktor “Elektro-Hercegovine” za tehničke poslove Nebojša Rikalo.

On kaže da su otklonjeni i kvarovi u radnoj jedinici LJubinje u rejonu Žegulje i Poljica, gdje je uništeno 12 stubova, a tokom vikenda sanirane su i štete nastale na trasi dalekovoda za Hrgud.

Ovog ljeta požari na području Hercegovine prave veliku štetu na elektrodistributivnoj mreži.

“Do sada je potpuno izgorjelo 45 stubova na niskonaponskoj i 70 stubova na srednjenaponskoj mreži, a više od 80 stubova je oštećeno”, podsjetio je Rikalo.

On je naveo da je najteža situacija bila na području radne jedinice LJubinje u rejonu sela Bančići, Mišljen i Poljice gdje je u nekolika navarata požar uništio 50 stubova i još toliko oštetio.

“Iako je najčešće riječ o nepristupačnom terenu i izuzetno teškim uslovima rada monterske ekipe `Elektro-Hercegovine` sve kvarove otklonile su u najkraćm mogućem roku. Sanirano je više od 10 kilometara trase niskonaponskih i srednjenaponskih vodova, a preventivnim djelovanjem spriječena je znatno veća šteta od nastale”, rekao je Rikalo.

S obzirom na vremensku prognozu, kaže Rikalo, opasnost po distributivnu mrežu i dalje postoji, jer na području Hercegovine ima još aktivnih požara.

Srna

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here