Naslovnica Trebinje Trebinjski vertikal: Najstariji učesnik ima 81 godinu

Trebinjski vertikal: Najstariji učesnik ima 81 godinu

Vladimir Panić iz Valjeva u muškoj i Sanja Kavaz iz Istočnog Sarajeva u ženskoj konkurenciji pobjednici su ekstremne trke u takozvanom nebeskom trčanju vertikalnim kilometrom „Trebinje-vertikal u kamenu“, koja je  u organizaciji Planinarskog društva „Vučji zub“ održana u našem gradu.

Drugo mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je Milošu Aranitoviću iz Trebinja, dok je treći do cilja stigao Mostarac Ivan Leženić. U ženskoj konkurenciji druga do cilja je stigla Nada Ilić, dok je treće mjesto pripalo Nadi Dursun.

U drugoj po redu trci „Trebinje vertikla u kamenu“ Panić je stigao za 55 minuta do vrha Leotara.

Trebinjski vertikal: Najstariji učesnik ima 81 godinu

“Iskreno, ovakve trke meni ne leže, jer ja idem na duže staze. Ali, evo idemo sutra u Kotor, a ovdje smo usput. Staza je zahtjevna, meni je nepoznata, jer sam prvi put ovdje, ali je bilo jako lijepo”, rekao je on.

Sanja Kavaz je i prošle godine trijumfovala u ženskoj konkurenciji. Iskusnoj maratonki i skaj-ranerki trebalo je oko jedan sat do cilja na vrhu Leotara.

“Prošle godine smo radili ovu trku dan poslije ‘Kotor ekstrima’, a ove godine Kotor nam je sutra, pa smo se danas malo štedjeli za sutra. Ovdje je odlična organizacija, lijepo je vrijeme i sve je ispalo odlično. Sada sam u malo boljoj kondiciji, a i staza mi je sada poznata, pa je to olakšavajuća okolnost. Tako možete bolje da rasporedite snagu jer znate šta vas čeka”, istakla je ona.

U trci od Perovića/Arslanagića mosta, kroz naselje Gradina, planinarskom stazom do betonskog puta koji vodi do repetitora na vrhu Leotara, na dužini od preko pet kilometara i 200 metara i sa 960 metara vertikalne razlike, učestovalo je 58 takmičara -51 muškarac i sedam žena iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Švajcarske.

Najstariji učesnik bio je 81-godišnji Desimir Milošević iz Trebinja.

„Godina imam, ali sam još u dobroj kondiciji. Ako Bog da i dogodine ću opet doći“, naveo je Milošević.

Trebinjski vertikal: Najstariji učesnik ima 81 godinu

Najmlađi učesnik bio je 14- godišnji Vasilije Kosjerina iz Trebinja.

Drago mi je što sam učestvovao. Bilo je jako teško. Pripremao sam se kraći period, jer sam kasno saznao za trku, ali zadovoljan sam. Nadam se da ću učestvovati i naredne godine”, kazao je on.

Organizatori zadovoljni trkom.

„Ove godine imamo odliče rezultate, to je samo nekih dva minuta iznad prošlogodišnjeg rekorda. Prošle godine je konkurencija bila jako velika, došli su najbolji trkači iz regiona. Zadovoljni smo jer je sve proteklo u najboljem redu, a što je najbitnije nije bilo povrijeđenih na stazi. Preko 30 naših redara je bilo pripravno, zatim mladi Crvenog krsta i saobraćajna policija i svi su odlično odradili svoj dio posla”, istakao je Igor Škero, predsjednik Planinarskog društva „Vučji zub“.

Za pobjednike obezbijeđene su novčane nagrade u iznosu od 200 KM. Druga mjesta dobijaju vikend za dvoje u hotelu Leotar, a trećeplasirani su nagrađeni prigodnim poklonima.

Radio Trebinje

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here