Naslovnica Trebinje Trebinjska „Noć istraživača“: Bogat program za ljubitelje nauke

Trebinjska „Noć istraživača“: Bogat program za ljubitelje nauke

 Na Fakultetu za proizvodnju i menadžment Trebinje danas će se održati  manifestacija posvećena popularizaciji nauke – „Noć istraživača“, u organizaciji Ministarstva nauke i tehnologije u Vladi Republike Srpske.

Posjetici ovog programa, koji je prije svega posvećen učenicima osnovnih i srednjih škola kao i svim zaljubljenicima u nauku, moći će od 17 časova da pogledaju kako radi 3D skener,  mini hidroelektrana, zanimljive eksperimente iz fizike, mini hidroturbinu, mobilne robote i robotsku ruku.

Ni ljubitelji naučnih kvizova neće ostati uskraćeni za takmičenje iz poznavanja termina, pojava i procesa iz različitih naučnih oblasti, a za najbolje ekipe pripremljene su i simbolične nagrade.

U okviru „Noći istraživanja“ u amfiteatru Fakulteta za proizvodnju i menadžment od 17 časova biće održana i zanimljiva predavanja iz popularnih naučnih tema, a predavači su: prof. dr Jasmin Komić, Ministar nauke i tehnologije u vladi Republike Srpske, inženjer  Ranko Mandić, dobitnik nagrade NASA i Nemanja Rakić, viši asistent na Prirodno-matematičkom fakultetu iz Banja Luke.

Pored Ministarstva nauke i tehnologije i Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje koji su glavni organizatori ovog događaja, programski sadržaj su obogatili Mašinski fakultet iz Podgorice, Mašinski fakultet Univerziteta „Džemal Bijedić“ iz Mostara te učenici trebinjske Gimnazije „Jovan Dučić“.

Radio Trebinje

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here