Naslovnica Trebinje Trebinje vodeće po broju nacionalnih manjina

Trebinje vodeće po broju nacionalnih manjina

Trebinje je jedan od vodećih gradova u Republici Srpskoj po broju nacionalnih manjina, što je prednost i privilegija, rekao je danas načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Zoran Milošević.

Na okruglom stolu “Poštovanje prava crnogorske nacionalne manjine – bolja saradnja BiH i Crne Gore”, Milošević je rekao da što se tiče Trebinja sve nacionalne manjine mogu da se osjećaju bezbjedno kao i drugi građani, jer tu razlika ne smije da bude, te da je Gradska uprava otvorena za sve vidove saradnje.

Predsjednik Organizacionog odbora Udruženja Crnogoraca u Hercegovini “Vuk Mićunović” Neđeljko Tomašević kaže da je danas prilika da se razgovara o položaju ove populacije, njihovim pravima i rješavanju problema.

On je istakao da saradnja sa bivšom lokalnom upravom nije bila na zadovoljavajućem nivou, ali se nada da će im aktuelna lokalna vlast, ukoliko bude potrebno, pomoći u rješavanju bitnih pitanja za ovaj manjinski narod koji živi na području Trebinja.

“Da bi pokazali da smo mi jedan narod, da imamo mnogo zajedničkih karakteristika, organizovali smo i promociju tradicionalnih crnogorskih jela koja su slična hercegovačkim”, rekao je Tomašević.

SRNA

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here