Naslovnica Trebinje Trebinje: Rekordan broj turista

Trebinje: Rekordan broj turista

Turistička sezona na jugu Hercegovine produžila se i u septembru, a u Turističkoj organizaciji ističu da su smještajni kapaciteti i dalje puni.

„Početak septembra je posebno obilježio dolazak turista na jednodnevni boravak u naš grad“,kaže za Radio Trebinje direktor Turističke organizacije Marko Radić.

On navodi da je nakon juna i jula, i avgust oborio novi rekord.

„U avgustu 2017. godine bila je najbolja posjeta turista od kada se povezuju Trebinje i turizam. Broj registrovanih noćenja je viši od 10.000, što je bar dvostruko više nego predhodnih godina“, ističe Radić.

On podsjeća da je i u junu i julu registrovano preko 6.000 turista više nego ljetne turističke sezone 2016. godine.

U Trebinju su najviše ovog ljeta boravili Turci, Grci i Južnokorejanci, ali i Srbijanci i Crnogorci.

„Što se tiče jednodnevnih posjeta prednjače Rusi, a ove godine bilježimo i porast broja turista iz Austrije, Francuske i Velike Britanije“, navodi Radić za Radio Trebinje.

On kaže da je ove godine ostvaren i rekordan broj posjeta turističkom info-centru u Dučićevoj ulici, gdje su informacije tražili gosti iz 62 zemlje, a broj posjeta je povećan za 20 odsto u odnosu na lani.

Prema podacima Turističke organizacije Trebinje, u prvih sedam mjeseci ove godine u Trebinju je registrovano 36.379 noćenja turista ili 17,5 odsto više nego u istom periodu prethodne godine, što govori da naš grad postaje sve interesantnija i poželjnija destinacija za strane turiste.

Trebinjski turistički radnici najavljuju zanimljive sadržaje do kraja kalendarske godine, a Turistička organizacija Trebinje predstaviće se i na „Danima Srpske u Srbiji“, od 15. do 21. septembra.

Radio Trebinje

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here