Naslovnica Trebinje Trebinje – Požar pod kontrolom; dva lica u pritvoru (Video)

Trebinje – Požar pod kontrolom; dva lica u pritvoru (Video)

Za dva lica koja su izazvala požar u trebinjskim selima Žakovo i Tulje, Okružno tužilaštvo u Trebinju predložilo je jednomjesečni pritvor.

U požaru koji su oni podmetnuli na tri lokacije, do sada je izgorjelo oko 20 kvadratnih kilometara niskog rastinja i šume. Vatra i dalje gori, a razmjere ekološke i materijalna štete tek treba da se odrede.

Dvojicu optuženih mještani i vatrogasci su uhvatili na djelu dok su u Žakovu podmetali požar, na čak tri lokacije. Da sve bude još strašnije i osumnjičeni žive u selima u kojima su palili. Policija je odmah obaviještena, a krivci uhapšeni. Za njih je danas Tužilaštvo predložilo jednomjesečni pritvor.

Portparolka PU Trebinje Jovana Cvijetić rekla je da su policijski službenici 7. avgusta u večernjim časovima lišili slobode lica M.M. i M.G. koji se sumnjiče da su izazvali požar.

Borba sa vatrom i dalje traje. Više desetina ljudi, angažovanih na gašenju, borilo se sa vatrom i dimom. Požar u Žakovu i Strujićima uspješno je ugašen, ali i dalje gori iznad sela Mrkonjići. Vatra se spušta ka imanjima, a mještani noć čekaju sa zebnjom.

Mještanin Slavko Bošković strahuje da će se požar spustiti do kuća, ali dodaje da će svi priskučiti da ga gase ako se to dogodi.

Vatrogasac Miodrag Ćaćić kaže da čekaju da se vatra malo spusti do Mrkonjića da bi mogli da reaguju, jer je linija  kilometarska i onemugućava da bi joj se približili.

Uz vatrogasce na terenu su dalje mještani, šumari, pripadnici Civilne zaštite i Oružanih snaga BiH. I večeras će ponovo dejstvovati helikopter.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Tripo Ćuk kaže da su prisutni ljudstvo i tehnika, te da iako su umorni spremni su da odbrane sela.

Aktivni su požari i na teritoriji bilećke opštine, gdje se vatrogasci sa vatrenom stihijom bore već šest dana. Požar je zahvatio područje planinskog vijenca Viduša, gdje, na sreću, nema ugroženih ljudskih života i imanja.

RTRS

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here