Naslovnica Trebinje Trebinje ponosno na svoje davaoce krvi!

Trebinje ponosno na svoje davaoce krvi!

Povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, 14. juna, Društvo dobrovljnih davalaca krvi Trebinje danas je organizovalo akciju darivanja kapi života, u kojoj se prijavilo 52 članova iz svih trebinjskih aktiva – a prikupljeno je 50 doza.

Dragan Šarenac, načelnik Centra za transfuzijsku medicinu Trebinje, podsjetio je da Društvo dobrovoljnih davalaca krvi Trebinje broji 22 aktiva, te da humaniste Trebinja, pored ovog društva, okuplja i Aktiv DDK pri gradskoj organizaciji Crvenog krsta Trebinje.

„Svi zajedno iz godine u godinu imamo sve uspješnije rezultate. Svaka godina nam je uspješnija u odnosu na prethodnu po svim parametrima”, istakao je dr Šarenac.

Trebinje ponosno na svoje davaoce krvi!

Ovim povodom u Gradskoj upravi danas je organizovan i prijem za članove aktiva Društva DDK. Prema riječima zamjenika gradonačelnika Mirka Ćurića, bez obzira na skromna sredstva u budžetu -gradska administracija spremna je da pomogne ovoj organizaciji.

„Finansije ipak nisu nešto što treba da bude na prvom mjestu. Procenat dobrovoljnih davalaca krvi o tome i govori. Bez obzira na mali budžet, imamo rekordan broj dobrovoljnih davalaca krvi i to je nešto čime se Trebinje ponosi”, zaključio je Ćurić.
Na Spomenik dobrovoljnim davaocima krvi u krugu Bolnice, uz prisustvo dobrovoljnih davalaca, načelnika Centra za transfuzijsku medicinu i zamjenika gradonačelnika, danas je položeno cvijeće.

Radio Trebinje

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here