Naslovnica Trebinje Trebinje: Novom naplatom vode na udaru samo neredovne platiše

Trebinje: Novom naplatom vode na udaru samo neredovne platiše

U Trebinju će od novembra vlasnici stanova u zgradama koje su registrovane kao etažne zajednice dobijati račune za vodu na kućne adrese, čime će se izbjeći kolektivno isključenje vode zbog stanara koji ne plaćaju račune.

U “Vodovodu” Trebinje Srni je potvrđeno da će ubuduće radnici ovog preduzeća potrošnju vode obračunavati na osnovu spiska koji im dostave etažne zajednice, tako da će svaki stan pojedinačno dobijati račun, za razliku od dosadašnje prakse da jedan račun dolazi za cijelu zgradu.

Direktor “Vodovoda” Spaso Radović navodi da će na ovaj način biti izbjegnuta situacija da se zbog jednog neplatiše mora cijeloj zgradi isključiti voda.

On je dodao da će protiv nesavjesnih potrošača biti podnošene tužbe, te da će u zgradama koje se nisu registrovale kao etažne zajednice, za sada, ostati stari način naplate vode.

“Prema zakonu su odavno sve zgrade morale da budu registrovane kao etažne zajednice, a do sada je taj procenat 30 odsto. Svi koji se naknadno registruju dužni su da u `Vodovod` donesu ovjeren spisak etažnih vlasnika od notara prema kome ćemo postupati”, naveo je Radović.

Nova odluka trebinjskog “Vodovoda” o naplati utrošene vode u stambenim zgradama naći će se i na sjednici Skupštine grada Trebinja u srijedu, 27. septembra.

Dosadašnja praksa je bila da se isključuje voda cijeloj zgradi nakon dva neplaćena računa.

Srna

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here