Naslovnica Trebinje Trebinje: Nadležni sprovode aktivnosti uređenja javnih površina

Trebinje: Nadležni sprovode aktivnosti uređenja javnih površina

uredjenje

U cilju ljepšeg i uređenijeg Trebinja,  a u susret turističkoj sezoni 2017, nadležni organi Gradske uprave Trebinje i Komunalno preduzeće Trebinje započeli su aktivnosti vezano za uređenje grada i gradskih javnih površina.

Danas je počelo uređenje prostora i uklanjanje “divlje” deponije u Zasad polju, iza zgrada Luča.

Ovih dana je podšišano i nisko rastinje na potezu od ugostiteljske radnje “Dva ribara” do Goričkog pravca, a nedavno su pripadnici Civilne zaštite, u saradnji sa gradskom Odjeljenjem za stambeno-komunalne poslove, uredili i prostor duž puta pored gradskog groblja “Podgljivlje”.

Sječenje granja i niskog rastinja, šišanje travnjaka, pranje i čišćenje ulica i drugih površina, kupljenje i odlaganje otpada su samo neke od aktivnosti koje se redovno sprovode.

U cilju unapređenja čistoće, nedavno je formiran tim za izradu i sprovođenje Akcionog plana uređenja i čišćenja javnih površina. U timu se nalaze relevantne javne ustanove i preduzeća, u čijim nadležnostima su, djelimično ili potpuno, poslovi čišćenja i održavanja javnih prostora: Komunalno preduzeće, Komunalna policija, Odjeljenje za stambeno komunalne poslove Grada Trebinja, Civilna zaštita, Javno preduzeće „Radnik“, Teritorijalna vatrogasna jedinica Trebinje, Hidroelektrane na Trebišnjici i udruženja građana.

Trebinje: Nadležni sprovode aktivnosti uređenja javnih površina
Nedeljko Lambeta

Direktor Komunalnog a.d. Trebinje Nedeljko Lambeta kaže da su aktivnosti uređenja uveliko počele i da će se one nastaviti i u narednom periodu.

„U  narednom periodu, Odjeljenje za urbanizam će dati tačnu lokaciju za odlaganje građevinskog i drugog kabastog otpada, što će spriječiti stvaranje divljih deponija, kako je do sada bio slučaj.Takođe, u saradnji sa Komunalnom policijom, sprovodiće se rigoroznije kontrole,“ rekao je Lambeta. On je pozvao sva pravna i fizička lica da povedu računa i otpad odlažu na za to propisana mjesta, te najavio niz sličnih akcija u narednom periodu.

Lambeta je uputio javni apel građanima da smeće odlažu na mjesta koja su predviđena za otpad.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here