Naslovnica Trebinje Trebinje: Na deponiji pronašli novac u madracu

Trebinje: Na deponiji pronašli novac u madracu

Radnici Gradske deponije “Obodina” i Azila za pse, koji se nalazi u sklopu deponije kod Trebinja, pronašli su kesu punu evra bačenih na smetljište u starom dušeku na cvjetiće, te sve vratili vlasnicima.

Niko od njih ne zna koliko je tačno novca bilo u kesi. Kada su ga pošteni nalazači vratili, vlasnici su htjeli častiti trojicu radnika sa po 150 evra, međutim momci su odbili da ih prime. Vlasnici su kazali da je i to malo koliko su novca vratili nazad, pišu Nezavisne novine.

Inače, sve se dešavalo kao u filmskoj drami da ušteđevina u dušeku završi na deponiji.

“Ne želim da otkrivam identitet vlasnika jer bi možda ljudi mogli imati neugodnosti. Možda bi nekome palo na pamet da im opljačka novac koji, iskren da budem, mi nismo ni brojali, već smo ga samo pronašli u kesi sakrivenoj u bačenom dušeku. S obzirom na to da sam ja znao gdje žive vlasnici koji su ga nehotice bacili, vratili smo im sve nazad”, ispričao je za “Nezavisne” Igor Savić, jedan od radnika trebinjskog azila.

Zaposleni na deponiji “Obodina” svjedoče da je vlasnica starog dušeka dva dana dolazila na deponiju tražeći nešto, ali je njima bilo neugodno da pitaju šta traži, da bi se na kraju ona obratila upravi, a iz uprave su kontaktirali vozače koji su prije nekoliko dana dovezli otpad na ovu deponiju, pitajući ih gdje su bacili plavi dušek na cvjetiće.

Njen suprug je navodno zajedničku ušteđevinu prebacio u dušek, a da ona nije znala za to, i u vrijeme dok njega nije bilo kući u smeće je bacila stari dušek ne sluteći da je unutra novac.

“Kolege koje dovoze kabasti otpad su dovezle taj bačeni dušek, ali ga, srećom, još nisu bili zapalili, te su ga pronašli i u njemu našli i kesu s novcem, a ja sam slučajno znao gdje oni stanuju i tako je novac vraćen vlasnicima”, priča Savić.

Svi radnici su složni u jednom: novac se morao vratiti vlasnicima i svi su, zajedno s upravom, uložili sve napore da ga u moru bačenih stvari na deponiji i pronađu.

U Trebinju kruži priča da je u kesi bilo oko 15.000 evra (30.000 maraka), ali to niko osim vlasnika ne zna.

Nezavisne

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here