Naslovnica Svijet Svijet će postati sve haotičniji?

Svijet će postati sve haotičniji?

Direktor Centra sistemsko-strategijskih istraživanja u Moskvi Andrej Fursov ocijenio je da će svijet postajati sve haotičniji, da će se pojavljivati sve više razbojničkih država, kao što je Kosovo, a da će Balkan biti turbulentan.Fursov je istakao da će Balkan biti turbulentna zona Evrope, ali ako se Evropa i Amerika budu zanimale svojim problemima, tada će i Srbi da se razračunaju sa Albancima.

“Kod njih /u Evropi i Americi/ će biti sve gore. Pogledajte šta se dešava u Londonu i Parizu. Jedan moj kolega je rekao da je najrazvijenija arapska zemlja Francuska, a da je Oksford strit u Londonu arapska ulica”, rekao je Fursov za “Večernje novosti”.

Fursov, koji je stručnjak za pitanja skrivene moći, rekao da svijet kontroliše tridesetak aristokratskih i monarhističkih porodica Evrope, čije su strukture malo poznate.

On je naveo da su se klasične države pretvorile u klaster transnacionalnih korporacija, te ocijenio da će “treći svjetski rat” biti skup lokalnih sukoba, koji zahvataju veliki dio planete, kao što su Ukrajina, Sirija…

Fursov smatra da Americi uskoro neće biti važno šta se događa u svijetu, jer će tamo rasti unutrašnji problemi, ali da će američka kriza izazvati svjetsku krizu.

Svijet će postati sve haotičniji?U izjavi za “Politiku”, Fursov je rekao da je “formiranjem kriminalne države Kosovo, kao u bilijaru, jednim udarcem pogođeno nekoliko kugli – Srbija, Evropa, ali i postojeći poredak u cjelini”, te da je korist od formiranja kosovske države imala i međunarodna kriminalna internacionala.

“Nema sumnje da su taj `udar` organizovale grupe u SAD i evropska birokratija. Osim njih, korist od formiranja kosovske države imala je i međunarodna kriminalna internacionala koja je tesno povezana sa zapadnim specijalnim službama”, dodao je Fursov.

On kaže da su na djelu operacije novog tipa i da se zato može napraviti veza od Kosova do upravljanja migrantskom krizom, kao novim vidom specijalnog ratovanja.

Komentarišući ulogu DŽordža Soroša u dešavanjima u Ukrajini, Makedoniji, protestima u Srbiji, Fursov je rekao da Soroš nije nikakav samostalni igrač, već izvršilac nečijih naloga i spekulant, te da u svim tim događajima ima korist i ličnu satisfakciju.

SRNA

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here