Naslovnica Zanimljivosti Sve ljubavi Džon F. Kenedija

Sve ljubavi Džon F. Kenedija

Svima je poznato da je američki predsjednik John F. Kennedy osim svoje zakonite žene bio u vezi s mnoštvom drugim lijepih dama.

Mijenjao je žene i prije braka, a ženidba ga nije ni najmanje zaustavila da nastavi sa svojim omiljenim hobijem.

Za vrijeme sastanka na Bermudima s britanskim premijerom Haroldu Mcmillanomu 1961. Kennedy mu se požalio:

– Baš me zanima, kako je tebi Harold? Ja ako nisam sa ženom duže od tri dana, dobijem strašnu glavobolju – kazao je Kennedy britanskom premijeru.

Prema tvrdnjama neimenovane pripadnice njujorškog visokog društva, Kennedy je bio sve samo ne diskretan.

Nevjerojatno, ali činio je sve to njoj pred očima. Na zabavi, dok bi Jackie plesala, Jack bi samo nestao s nekom djevojkom i vratio se za 20 minuta. Jackie uopće nije obratila pažnju – ispričala je.

Djevojke su mu bile i dovođene, nekad bi ih i naručivao, sve je išlo kao na pokretnoj traci.

Kako su kroz njegov život prodefilirale mnogobrojne ljepotice Kennedyja je očito glava rijetko boljela. Popis svih koje su mu grijale krevet stvarno je dugačak. Ovo su samo neke od njih…

Judith Campbell Exner

Sve ljubavi Džon F. KenedijaJudith Campbell Exner jedna je od najkontroverznijih predsjednikovih ljubavnica. S Kennedyjem je 1961. upoznao Frank Sinatra, a i njemu je bila ljubavnica. Istovremeno se viđala s Kennedyjem i sa šefom Cose nostre. Navodno je prenosila Kennedyjeve poruke mafijaškom šefu Samu Giancani i dogovarala im sastanke.

Njezine je ružičaste gaće Jackie navodno našla u svome krevetu. Judith se s predsjednikom sastajala u hotelima, u Bijeloj kući i porodičnom domu u Georgtownu, no nikad nije željela otkriti konkretan razlog prekida dvogodišnje veze. Exner je umrla 1999. u 65. godini.

Mary Pinchot Meyer

Mary Pinchot Meyer poznavala je Kennedyja još iz srednje škole. S njim je imala aferu još dok je bila u braku sa dužnosnikom američke obavještajne službe Cordom Meyerom. Navodno je, za razliku od ostalih ljubavnica, Kennedy s Mary mogao razgovarati o politici.

Profesionalni ubica smaknuo je 1964. nedaleko od kuće u Georgetownu. Njezino su ubistvo često povezivali s Kennedyjevim.

Bila je pripravnica u Bijeloj kući 1962. godine. Tada je imala 19 godina. O svojoj vezi s predsjednikom, koja je trajala godinu i po dana šutjela je punih 40 godina.

On joj je navodno bio prvi muškarac. Ponekad bi s njim provela cijelu večer, a ponekad bi njihovi susreti bili kratki.

Imale su kodna imena Fiddle i Faddle. Obje su navodno, često odlazile na golišavo kupanje s predsjednikom, pa se mokrih kosa vraćale na radno mjesto sekretarice u Bijeloj kući.

Jill je radila je kao sekretarica u odjelu za medije i često je pratila predsjednika na službenim putovanjima. Nikad nije komentirala detalje njihovog odnosa.

Priscilla Wear je također bila sekretarica, a navodno je Jackie bila svjesna afera svog muža.

Sve ljubavi Džon F. Kenedija

Švedsku ljepoticu Gunillu von Post upoznao je prije nego što je oženio Jackie. Gunilla von Post imala je 21 godinu kad je na francuskoj rivijeri upoznala 15 godina starijeg Kennedyja. To je bilo ljeto 1953. godine, a u septembru iste godine zakleti neženja Kennedy je oženio Jacqueline Bouvier.

Plesali su cijelu noć i rastali se poljupcem.

– Privukao me je i strasno poljubio. Pod mjesečevom svjetlošću njegove oči bile su plave kao ocean – napisala je ona kasnije u svojim memoarima.

Kennedy je imao aferu i sa Ellen Rometsch, za koju se sumnjalo da je komunistička špijunka. Crnokosa zavodljiva 27- godišnja izgledom je podsjećala na Elizabeth Taylor.

Radila je kao elitna prostitutka i često je posjećivala zabave na bazenu organizirane za uglednike Bijele kuće.

Navodno je sve što je doznala prenosila istočnonjemačkom veleposlanstvu. Kennedy je to doznao, ali se nije se previše uzrujao. No, njegov brat Robert jest, pa je Ellen dva mjeseca kasnije deportirana.

John F. Kennedy je ubijen 22. novembra 1963. godine. Kennedy se krajem 1963. godine počeo pripremati za izbornu kampanju 1964. godine, pri čemu je poseban naglasak stavljen na južne države, gdje nije bio tako popularan kao u ostatku zemlje. U tu je svrhu odlučio posjetiti Teksas, te je 22. novembra 1963. godine sletio u Dallas.

Dok se u otvorenom automobilu vozio ulicama u društvu supruge i teksaškog guvernera Johna Conallyja, na povorku su ispaljena tri hica iz puške. Jedan je metak pogodio i ranio Conallyja, a dva su pogodila Kennedyja – jedan u vrat, i jedan u glavu. Kennedy je odmah odvezen u bolnicu gdje je nedugo potom proglašen mrtvim.

Avaz

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here