Naslovnica Život i zdravlje Svaka žena treba da pojede bar jednu jabuku na dan!

Svaka žena treba da pojede bar jednu jabuku na dan!

Žene koje svaki dan pojedu bar jednu jabuku iznenadiće i sebe i svog partnera, evo zašto!

Osim što ih krase epiteti da su veoma zdrave, odlične za varenje i prve kada je riječ o suzbijanju apetita, jabuke su sada dobile još jednu titulu: one su i pojačivač ženskog libida i afrodizijak!

Do ovakvog zaključka došla je italijanska studija, tako što su naučnici posmatrali 730 zdravih žena, starosnog doba od 18. do 43. godine života. Oni su analizirali njihovo zadovoljstvo seksualnim životom, kao i navike u ishrani.

Ispitanice se podijeljene u dvije grupe: u jednoj su žene svakodnevno jele minimum jednu jabuku, nekad i više, dok ih je druga grupa jela tek povremeno.

Žene koje su redovno jele jabuke imale su jači libido i bile su zadovoljnije u seksu. Naučnici pretpostavljaju da je glavni uzrok tome flavonoid floridzin koji se nalazi u jabukama, a koji istovremeno djeluje i kao lubrikant, kao i “pokretač” cirkulacije, na sličan način kao što to čini ženski hormon estradiol.

To stvara tehničke preduslove za više užitka u seksu i lakše postizanje orgazma, a kao posljedica toga, seks se želi sve češće.

Jabuka se slobodno može nazvati i ženskim afrodizijakom – zaključuju naučnici, koji savjetuju pripadnicima nježnijeg pola da pojedu bar jednu dnevno.

Srpska kafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here