Naslovnica Trebinje Stevandić jutros govorio u Trebinju: Mogućnost nemira i destabilizacije

Stevandić jutros govorio u Trebinju: Mogućnost nemira i destabilizacije

„Obaviješteni smo da postoji velika mogućnost novih međusrpskih sukoba, demonstracija i raznih vrsta destabilizacije, iniciranih od strane političara iz Federacije BiH, međunarodne zajednice i domaćih političara iz Sarajeva koji misle da im to, u opštoj lošoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji, može poslužiti za političku korist. Međusrpski sukobi služe našim neprijateljima, štete našoj djeci, mi pozivamo sve da radimo u korist naše djece“.

Ovim riječima se, uoči održavanja sjednice Glavnog odbora, jutros obratio Trebinjcima predsjednik partije “Ujedinjena Srpska” Nenad Stevandić.

Kako prenose mediji, Stevandić, koji juče i danas boravi u Hercegovini, pozvao je jutros na jedinstvo sve političke organizacije Republike Srpske, ističući da postoje informacije o mogućim sukobima i demostracijama u RS.

Objašnjavajući da srpskom narodu prijeti opasnost od stranih faktora i političara iz Federacije BiH, Stevandić je podvukao da je narod Srpske već na prošlim lokalnim izborima pokazao svoje opredjeljenje i privrženost Republici Srpskoj te da on ne napada “Savez za promjene” na nivou BiH, već ih poziva na saradnju.

Stevadić danas nije do kraja objasnio da li njegov današnji poziv na jedinstvo ima veze sa narodnim demostracijama koje se organizuju u gradovima širom Srbije.

Trebinjcima se jutros obratio i predsjednik trebinjskog Gradskog odbora “Ujedinjene Srpske” Mijat Šarović, poznat i kao dugogodišnji predsjednik trebinjskog Udruženja “Sunce nam je zajedničko”.

U Trebinju će danas zasjedati Glavni odbor “Ujedinjene Srpske”, a juče je u Gacku formiran opštinski odbor ove partije.

Foto: Radio Trebinje

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here