Naslovnica Region Srbija danas bira predsjednika! Birači u SAD-u, Kanadi i Britaniji glasali juče

Srbija danas bira predsjednika! Birači u SAD-u, Kanadi i Britaniji glasali juče

SRBIJA BIRA PREDSJEDNIKA – U Srbiji se danas održavaju izbori na kojima će građani ove zemlje birati predsjednika u zemlji i inostranstvu. Svoj glas jednom od jedanaest predsjedničkih kandidata već juče su mogli dati državljani Srbije na biralištima u SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji.

Mogućnost da birači u SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji glasaju dan ranije u odnosu na datum održavanja Predsjedničkih izbora 2017. u Srbiji – 2. april, dala je Izborna komisija Republike Srbije.

Drugog aprila birači u inostranstvu će glasati na 53 biračka mjesta, u 32 države, i to u: Austriji, Belgiji, Bosni i Hercegovini, Grčkoj, Italiji, Južnoafričkoj Republici, Kataru, Kini, Libanu, Makedoniji, Malti, Mađarskoj, Nemačkoj, Norveškoj, Poljskoj, Rumuniji, Rusiji, Slovačkoj, Sloveniji, Turskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Finskoj, Francuskoj, Holandiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Češkoj, Švajcarskoj i Švedskoj.

Rezultati glasanja u inostranstvu biće saopšteni nakon što se dobiju rezultati glasanja u Srbiji.

Predsjednički kandidati na Izborima 2017 su:  Sasa Janković, Vuk Jeremić, Miroslav Parović, Saša Radulović, Luka Maksimović – Beli, Aleksandar Vučić, Boško Obradović, Vojislav Šešelj, Aleksandar Popović, Milan Stamatović, Nenad Čanak.

Srbija po posljednjem popisu ima ukupno 7.186.862. stanovnika, a registrovano je milion birača više.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here