Naslovnica RS/BiH Sofija putuje na liječenje u SAD

Sofija putuje na liječenje u SAD

Sofija Mićević iz Banjaluke, koja boluje od akutne limfoblastne leukemije, zahvaljujući dobrim ljudima Republike Srpske, ali i cijelog svijeta dobila je šansu da u najskorije vrijeme otputuje na liječenje u SAD.

Humanisti su prikupili svih 270.000 dolara, koliko je potrebno za prvi dio Sofijinog liječenja na klinici u Baltimoru. Djevojčicin otac Vanja Mićević krenuo je juče da prikuplja dokumentaciju za vizu, a iz američke ambasade su istakli da će učiniti sve što mogu kako bi što prije odobrili sva potrebna dokumenta za odlazak u SAD.

S obzirom na zdravstveno stanje djevojčice, koja se nalazi u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta “Dr Vukan Ćupić” u Beogradu, a koje je u posljednjih nekoliko dana pogoršano, brzina kojom su humanisti prikupili naizgled nedostižnu sumu novca još je značajnija.

Sofijin otac je u kratkom telefonskom razgovoru rekao da je zdravstveno stanje njegove mezimice iz dana u dan sve gore i da nema mnogo snage i vremena da priča.

Kako bi Sofija što prije stigla do američkih ljekara, Fond zdravstvenog osiguranja RS juče je na račun tamošnje klinike uplatio 200.000 KM. Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS juče su saopštili da su prošle sedmice uputili dopis klinici u Baltimoru sa molbom da mala Sofija bude što prije primljena na liječenje.

Predsjednik banjalučke Humanitarne organizacije “Budimo ljudi” Adriana Basara pozvala je sve dobre ljude da nastave sa prikupljanjem novca za ovu hrabru djevojčicu.

– Za drugi dio liječenja male Sofije potrebno je duplo više novca, tačnije 540.000 dolara, zbog čega je pomoć humanista još više potrebna – rekla je Basara.

Mladi i stari, političari i obični radnici ujedinili su se u misiji da Sofiji pruže šansu za život. Omladina svih političkih stranaka u Banjaluci pozvala je poslanike u Narodnoj skupštini RS i u Parlamentu BiH da što prije uplate novac za Sofiju. Uz veliku želju da ovaj mali anđeo ozdravi, održano je niz akcija u kojima su humanost pokazali ljudi svih generacija. Zasjedanje Skupštine opštine Kozarska Dubica juče je završeno prikupljanjem novca za Sofiju, a humanost su pokazali i banjalučki padobranci, koji su proteklog vikenda skakali za djevojčicu. Ravnodušna na vapaj bespomoćnih roditelja nije ostala ni srbačka omladina, koja će tokom ove sedmice organizovati akcije kako bi prikupila novac za nastavak liječenja male lavice.

ŽIRO-RAČUNI

Svi koji žele pomoći maloj Sofiji mogu to učiniti

putem uplata na sljedeće žiro-račune:

Mićević Sofija

Nova banka AD Banjaluka

5551000032354997 (KM račun)

Mićević Sofija

Nova banka AD Banjaluka

SWIFT: NOBIBA22 (devizni račun)

5550000032355338

Humanitarna organizacija “Budimo ljudi”

Podračun za Sofiju Mićević

UniCredit Zagrebačka banka

3383502257474786 (KM račun)

Glas Srpske

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here