Naslovnica RS/BiH Šef misije OEBS-a Džonatan Mur: Nema političke stabilnosti u BiH

Šef misije OEBS-a Džonatan Mur: Nema političke stabilnosti u BiH

 Šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur izjavio je danas u Bijeljini da je tužna činjenica da nema više političke stabilnosti na nivou BiH.

“Žao nam je da su za neke ljude fotelje udobnije od konkretnih koraka u korist naroda”, rekao je Mur nakon susreta sa gradonačelnikom Bijeljine.

On je naveo da u Savjetu ministara, čak i Predsjedništvu BiH, nema više konsenzusa ni kompromisa i ocijenio da je politička nestabilnost velika prepreka na putu ka integracijama i reformama.

“Ljudi koji su dobili povjerenje birača imaju visoke dužnosti, ustavna prava, demokratske, ustavne i političke odgovornosti i moraju često naći zajednička rješenja, takvo stanje nije u BiH”, zaključio je Mur.

Šef Misije OEBS u BiH je poručio da kompromis nije poraz, nego zajednička pobjeda.

“Gradonačelnici i načelnici to znaju, živeći sa sugrađanima svaki dan sa sitnim resursima na lokalnom nivou, da kompromis nije poraz, nego je znak sposobnosti”, istakao je Mur.

On je rekao da duboko poštuje ulogu lokalnih zajednica i često ih posjećuje, jer je važno da se govori o konkretnim lokalnim pitanjima kako bi se obezbijedili bolji uslovi života za građane.

Nezavisne

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here