Naslovnica Trebinje Rekonstrukcija trebinjske glavne ulice nakon punih 30 godina (VIDEO)

Rekonstrukcija trebinjske glavne ulice nakon punih 30 godina (VIDEO)

Centar Trebinja poslednjih dana je postao veliko gradilište. Krenulo se u kompletnu rekonstrukciju glavne gradske ulice. 

Pune ruke posla imaju radnici pet javnih preduzeća. Nadležni kažu da će ta saobaćajnica u rekordnom roku dobiti potpuno novi izgled.

“Postigli smo baš dobru dinamiku i rok radova smo smanjili skoro duplo, tako da se nadamo da ćemo za nekih 10 dana imati potpuno funkcionalnu glavnu ulicu sa  jako kvalitetnom podlogom, i sa najmodernijim podzemnim instalacijama”, rekao je Marko Rikolo, načelnik Odjeljenja za urbanizam grada Trebinja.

Upravo zbog tih modernih podzemnih instalacija pune ruke posla imaju električari, komunalci, ali i radnici trebinjskog Vodovoda. Kazu da mijenjaju sve što se promijeniti može.

“Kada smo već ušli u ove radove onda smo i mijenjali neke ventile koji dugo godina i decenija nisu bili zamjenjeni. I da ne bi sutra opet imali problem sve nedostatke smo otklonili dok traju ovi radovi” kazao je Spaso Radović, direktor Vodovoda Trebinje.

U užem gradskom jezgru zbog ovih radova na snazi je novi režim saobraćaja, pa su gužve itekako primjetne. Trebinjci puni strpljenja poručuju da je bilo krajnje vrijeme da se riješe rupa i začepljenih šahtova.

Iz trebinjskog urbanizma obećavaju da je ovo tek početak. Poslije prve slijede još dvije faze uređenja gradskih saobraćajnica. Sve bi trebalo da bude završeno do kraja juna.

Glavna ulica u najjužnijem gradu RS na rekonstrukciju je čekala punih 30 godina. Ovo je ujedno i najveći projekat u koji se upustila nova trebinjska vlast. Za njega će izdvojiti oko 120.000 KM.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here