Naslovnica Trebinje Rekonstrukcija Gradskog parka počela

Rekonstrukcija Gradskog parka počela

Prva faza izgradnje sistema za navodnjavanje Gradskog parka je u toku. Ukupna vrijednost projekta je 112.000 KM koje je obezbijedio Grad Trebinje. Izvođači radova su „EMTelektro inženjering“  d.o.o  Brčko i „Granum“  d.o.o. Čapljina, potvrdio je danas za Radio Trebinje Nedeljko Lambeta, direktor Komunalnog preduzeća Trebinje.

Prema Lambetinim riječima, prvi put će Trebinje imati park koji će biti kompletno snabdjeven vodom.

 „Ovo će biti prvi park u Bosni i Hercegovini koji će imati najmoderniji sistem navodnjavanja. Uporedo sa prvom fazom radimo i fazu uklanjanja suvih stabala i drveća koja nisu predviđena da budu u parku, koja su ili samonikla ili ih je neko samoinicijativno zasadio. U drugoj fazi planiramo novi sloj zamlje, a u trećoj sadnju novih zemnih površina kao i novih stabala,“ kaže Lambeta.

Rekonstrukcija Gradskog parka počela

Marinko Matijević, diplomirani inženjer agronomije ispred izvođača radova, kaže da će sistem navodnjavanja biti završen u roku od mjesec dana.

„Ovaj sistem će biti urađen po najnovijim svjetskim standardima. Nakon toga dolazi horikulturno uređenje da bi zasijao punim sjajem. U cijeloj državi ne postoji ovakav park kao cjelina, kakav će biti u vašem gradu Trebinju“, dodao je Matijević.

U planu je i kompletan video nadzor i uspostavljanje led rasvjete u Gradskom parku.

Radio Trebinje

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here