Naslovnica Trebinje Rekonstruisano grijanje u vrtiću “Naša radost”

Rekonstruisano grijanje u vrtiću “Naša radost”

U vrtiću u Bregovima JU za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Naša radost“ završena je rekonstrukcija radijatorske mreže, koja bi trebalo da doprinese uštedi energije i efikasnijem grijanju prostorija.

Prema riječima direktora ove javne ustanove Aleksandra Vukanovića, nakon energetske analize i utvrđivanja ključnih nedostataka sistema – na grijnoj mreži ugrađeni su savremeni regulatorni ventili, a zamijenjene su i dotrajale cijevi.

„Ovaj cjelokupni remont smo izvršili vlastitim sredstvima, iz budžeta vrtića. Već u narednoj sezoni grijanja očekujemo pozitivan efekte rekonstrukcije. Na tom dijelu mreže ne samo da nećemo imati gubitaka vrele vode, odnosno toplotne energije, već će kvalitet grijanja biti daleko bolji. Želja nam je da stvorimo što bolje i kvalitetnije uslove za boravak mališana u našim ustanovama“, kaže Vukanović za Radio Trebinje.

On je dodao da su toplotni gubici u najvećoj mjeri posljedica starih i dotrajalih otvora, čija zamjena je planirana u narednim godinama – jer ustanova za sada nema dovoljno sredstava za za ovu zahtjevnu investiciju.

U sva tri objekta JU „Naša radost“ za grijanje prostorija koriste se kotlovi na pelet.

„Iako su napolju vreli jul uprava vrtića je ovih dana u proceduri nabavke peleta, kako bi mogli na vrijeme i spremno dočekati hladne zimske dane“, dodaje Vukanović.

Radio Trebinje

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here