Naslovnica Život i zdravlje Prepustite se igrama u krevetu – seks dobro utiče na vaše zdravlje!

Prepustite se igrama u krevetu – seks dobro utiče na vaše zdravlje!

1. Prirodni analgetik i antidepresiv
Poznato je kako se tokom seksualnog odnosa oslobađa endorfin, tzv. hormon sreće. On djeluje kao prirodni analgetik pa je zaslužan za ublažavanje bolova. No, to nije sve, jer endorfin izaziva osjećaj euforije i smanjuje osjećaj tjeskobe. Znači, više seksa – manje boli i lošeg raspoloženja.

2. Ublažava menstrualne tegobe
Mišići koji se aktiviraju prilikom orgazma pomažu čak i kod smanjivanja predmenstrualnih i menstrualnih tegoba, a stručnjaci tvrde da se seksom možemo uspješno boriti i protiv inkontinencije uzrokovane stresom.

“Poznato je kako seks pojačava proizvodnju hormona rasta što sprečava isušivanje kože koja postaje – mekša i gipkija”

3. Poboljšava cirkulaciju i rad srca
Tjelesna aktivnost tokom seksualnog odnosa poboljšava cirkulaciju, a to znači i bolji rad srca. Seks nam također i reguliše san pa izgledamo svježije i odmornije.

4. Pomlađuje kožu
Poznato je kako aktivan odnos pojačava proizvodnju hormona rasta što sprečava isušivanje kože koja postaje – mekša i gipkija. Stoga ćete uz redovan seks naprosto blistati i izgledati mlađe.

5. Jača imunitet
Također, seks pojačava imunitet našeg organizma i čuva nas od prehlada i gripe. Ukoliko ne želite šmrcati i kihati te piti antibiotike i razne lijekove, radije se sa svojim partnerom preventivno prepustite užicima ‘seksualne terapije’.

6. Pospješuje vitkost
Jeste li znali da tokom polusatnog seksualnog odnosa tijelo može potrošiti i do dvjestotinjak kalorija? Premda su u vrućim igrama u postelji mišići dobro uposleni, rezultat ovisi o intenzitetu i pozama koje praktikujete. Ipak, nemojte otkazivati svoje mjesečno članstvo u fitness klubu. Neka vaše burne noći u spavaćoj sobi budu onaj slatki, dodatni utrošak kalorija.

Zadovoljna.hr

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here