Naslovnica Trebinje Prošlogodišnji prihod od parking mjesta 162.000

Prošlogodišnji prihod od parking mjesta 162.000

Grad Trebinje je u prošloj godini naplatio 162.000 KM od 630 parking mjesta, što je za desetak hiljada maraka više nego u 2015. godini, rekla je Srni načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Janja Ćapin.

Ćapinova je istakla da su prihodi povećani usljed redovnije naplate, uvođenja SMS sistema naplate, te navela da problem predstavlja naplata doplatnih karata zbog čega je neophodno uspostaviti bolju saradnju sa komunalnom policijom da bi se taj proces plaćanja ubrzao.

Problem koji godinama unazad prostoji u Trebinju jeste nedostatak broja parking mjesta u odnosu na broj vozila.

Ćapinova kaže da je u planu proširenje parkinga, ne precizirajući na kojim lokacijama, te napominje da je u procesu nabavka i naplatne rampe koja će biti postavljena na parkingu kod Centra javne bezbjednosti Trebinje.

Olakšice prilikom parkiranja vozila imaju lica sa invaliditetom koja su potpuno oslobođena plaćanja, dok pola cijene plaćaju stanari i radnici firmi i ustanova u čijoj se blizini nalazi parking.

Grđani Trebinja žale se da se sva parking mjesta u gradu moraju plaćati i da nemaju nijedan slobodan parking ni u širem centru grada, što je rijetkost u Republici Srpskoj.

SRNA

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here