Naslovnica Trebinje Požari u okolini Trebinja prijete kućama

Požari u okolini Trebinja prijete kućama

Više desetina ljudi i danas gasi veliki požar na području Trebinjskih brda koji se širi prema selima Zagora i Plana dola i približava se kućama.

Član Vatrogasne jedinice Trebinje Slavko Dangubić kaže da je ovaj požar aktivan više dana, ali da se od juče intenzivnije širi.

– Na terenu je četrdesetak vatrogasaca, pripadnika Civilne zaštite Trebinje i Hidroelektrana na Trebišnjici. Linija požara je veoma duga, a gori šuma, trava i nisko rastinje – naveo je Dangubić.

U Berkovićima je stanje stabilno, dok su u Bileći aktivna tri požara, ali ne prijete imovini.

Helikopter Oružanih snaga od jutros gasi požar na nepristupačnom terenu na lokalitetu Gornja Drežnica kod Mostara, ali nema ugroženih stambenih kuća niti stanovništva.

Požari u opštini Čapljina, koji su prethodnih dana bili aktivni, ugašeni su, osim požara u Dretelju, koji je još djelimično aktivan i treba ga sanirati.

U opštini Konjic i dalje su aktivni požari na lokalitetu Javorik, Dimište i Donje Selo, gdje gori nisko rastinje i bukova šuma.

Vatrogasci se sa vatrenom stihijom bore i u Bačiniću, opština Stolac, te na planini Jadovnik kod Drvara, ali ova dva požara ne prijete naseljenim mjestima.

Srpska Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here