Naslovnica Region Povučeni svi zaposleni iz Ambasade Srbije u Skoplju

Povučeni svi zaposleni iz Ambasade Srbije u Skoplju

Svi zaposleni u Ambasadi Srbije u Skoplju povučeni su na hitne konsultacije u Beograd. Kako je potvrđemno za “RTS”  u toku dana očekuje se i zvanično saopštenje ovakve odluke.

Vijest o povlačenju srpskih diplomata sinoć je javila makedonska Televizija Telma koja se pozvala na na izvore u Ministarstvu spoljnih poslova Makedonije.

I Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije saopštilo je da je dobilo notu od Ambasade Srbije u Skoplju kojom su obaviješteni da je osoblje Ambasade pozvano na konsultacije u Beograd. MSP Makedonije je notu dobilo juče, prenose makedonski mediji.

“Ministarstvo spoljnih poslova nije upoznato sa razlozima ove odluke i stoga uspostavlja komunikaciju sa MSP Srbije. U skladu sa relevantnim odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima institucije Republike Makedonije preuzimaju mjere za zaštitu bezbjednosti i integriteta Ambasade Srbije u Skoplju”, navodi se u saopštenju.

Prema informacijama Televizije Telma, srpska ambasada je, pozivajući se na Ženevsku konvenciju, zamolila makedonske vlasti da pojačaju bezbjednost Ambasade Srbije u Skoplju.

Reporter te televizije naveo je da su svi prozori na ambasadi zamračeni, da se ispred zgrade ne dešava ništa neobično i da nema pojačanog policijskog prisustva.  Ambasadorka Dušanka Divjak-Tomić rekla je agenciji Beta da ne može da komentariše i u SMS poruci dopisniku iz Skoplja poručila da se za informacije javi sutra u srpsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Nezavisne

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here