Naslovnica Trebinje Potpisani ugovori o saradnji turističkih organizacija Trebinja i Istočnog Sarajeva

Potpisani ugovori o saradnji turističkih organizacija Trebinja i Istočnog Sarajeva

Direktori turističkih organizacija Trebinja Marko Radić i Istočnog Sarajeva Branka Spasojević potpisali su danas Ugovor o poslovnoj saradnji.

Cilj potpisivanja ovog ugovora je uspostavljanje saradnje u oblasti privrede, posebno turizma, obrazovanja, kulture, sporta i ugostiteljstva, kao i razmjena iskustava u funkcionisanju turističkih organizacija lokalne samouprave.

Spasojevićeva i Radić svojim potpisima potvrđuju zajedničko uvjerenje da će turističke organizacije gradova Istočno Sarajevo i Trebinje doprinijeti budućem uspješnijem i kvalitetnijem, ukupnom razvoju sa pozitivnim ekonomskim i drugim efektima.

“Poslovna saradnja, prema Ugovoru, obuhvata razne vidove saradnje kao što su turistički promet, utvrđivanje i sprovođenje politike razvoja turizma i njegove promocije, koordinacija i organizacija kulturnih, umjetničkih, sportskih i drugih manifestacija koje doprinose obogaćivanju turističke ponude, obostrano unapređenje i promociju izvornih vrijednosti /tradicija, običaji, etnološko blago/ turističkih područja dva grada i drugo”, naglasila je Spasojevićeva.

Radić je poželio dobrodošlicu gostima i istakao značaj saradnje dvije turističke organizacije, kako ljeti tako i zimi.

“Naša saradnja se odvija već duže vrijeme, a danas smo je ovim ugovorom i ozvaničili na obostrano zadovoljstvo”, rekao je Radić.

On je kao bitnu stavku ovog ugovora naveo i zajednički marketinški pristup, medijsko predstavljanje i propagiranje turističkih destinacija Trebinja i Istočnog Sarajeva.

U okviru susreta predstavnika dviju turističkih organizacija i ceremonije potpisivanja Ugovora o poslovnoj saradnji, upriličena je i posjeta Trebinju novinarskih ekipa sa područja Istočnog Sarajeva.

Radio Trebinje

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here