Naslovnica Trebinje Planinarsko društvo “Vučiji zub”: Otvorena biciklistička sezona

Planinarsko društvo “Vučiji zub”: Otvorena biciklistička sezona

Protekle nedjelje članovi biciklističke sekcije PD “Vučji zub” počeli su sa većim grupnim vožnjama i time otpočeli sa realizacijom planiranih biciklističkih tura za ovu godinu. Vožena je brdska i veoma teška, ali živopisna dionica: Trebinje-Trebinjska brda-Ljubinje-Krtinje-Planina Viduša-Morče-Brova-Mosko-Trebinje.

Dužina ture koja se kreće uglavnom makadamskim i nekategorisanim putevima je 94 kilometra, ali sa ukupnim usponom od skoro 2000 metara. Upravo su ove relacije planirane za buduće brdske biciklističke staze u  turističkoj ponudi Trebinja.

Planinarsko društvo "Vučiji zub": Otvorena biciklistička sezona

Mada su članovi biciklističke sekcije od početka godine odvezli niz kraćih i dužih tura od kojih su neke bile i preko 200 kilometara, kao i svake godine i ove će se odvesti jedna višednevna vožnja, ovog puta najvjerovatnije od Trebinja do Oplenca u Srbiji i nazad.

Takođe, u ovoj sekciji nedavno su iz samostalnog budžeta kupili i namjenski izrađenu prikolicu za prevoz većeg broja bicikla, a za koju je izdvojeno 2.000 KM.

Planinarsko društvo "Vučiji zub": Otvorena biciklistička sezona

Ujedno, ovom prilikom naše sugrađane i sve ljubitelje biciklizma napominjemo da je za 18. jun planirana tradicionalna šesta biciklistička trka “Za sirac sira”.

DA SMO ZDRAVO!

PD “Vučiji zub”

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here