Naslovnica Trebinje Petrović uputio pismo Vučiću

Petrović uputio pismo Vučiću

Povodom nedavne odluke predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije da pruže podršku građanima i institucijama Republike Srpske te najavljene izgradnje vrtića u Trebinju, gradonačelnik Trebinja Luka Petrović uputio je pismo zahvalonosti predsjedniku Republike Srbije.

U pismu gradonačelnika Trebinja se kaže:

“U ime Grada i građana Trebinja, želim izraziti duboku zahvalnost za najavljenu investiciju Vlade Republike Srbije u Trebinju.
Vaša nedavna odluka da različitim aktivnostima podržite narod i institucije Republike Srpske naišla na široko odobravanje u Republici Srpskoj i potvrdila snažan odnos između Vas – kao predjsednika Republike Srbije, i predsjednika Republike Srpske g-dina Milorada Dodika.
Želim vam prenijeti pozitivne utiske građana Trebinja i reći da ste svojim velikodušnim gestom još jednom potvrdili da Republika Srbija i dalje njeguje snažnu kulturološku i bratsku sponu sa Republikom Srpskom te da su odnosi i saradnja između Srbije i Srpske najsnažniji do sada.
I ovoga puta ste na najvelikodušniji način pokazali da brinete o srpskom narodu, gdje god on nastanjen bio, što nas jako raduje, jer građani Republike Srpske u Srbiji vide prijestonicu srpstva i vjekovnog zaštitnika.”

Vrtić kapaciteta 80 mjesta, od čega 20 za jaslice, biće izgrađen u naselju Gorica u Trebinju.

Iz nadležnog odjeljenja Gradske uprave Trebinje kažu da idejni projekat za izgradnju vrtića već postoji.

Grad Trebinje

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here