Naslovnica Trebinje Petrović poučio Borenoviću da prestane da širi dezinformacije

Petrović poučio Borenoviću da prestane da širi dezinformacije

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović poručio je predsjedniku PDP-a Branislavu Borenoviću da ubuduće izjave zasniva na argumentima i da ne širi dezinformacije pričajući po Hercegovini da Trebinje ostaje bez investicija, posebno nakon što su u ovom gradu njegove partijske kolege ostavile budžetsku dubiozu u iznosu većem od šest miliona maraka.

“Zar je to demokratski progres”, upitao je Petrović, naglasivši da čelnici PDP-a na ovakav način žele da skrenu pažnju sa negativnog imidža koga su u Trebinju stvorili u prethodne četiri godine.

On je u izjavi Srni ocijenio da Borenović priča ono što bi želio da se desi i ovakvim izjavama želi da stavi Trebinje na crnu listu što mu, kako kaže, neće uspjeti.

Petrović je poručio Borenoviću da Trebinje nikada nije bilo na boljem putu razvoja.

On je upitao Borenovića i PDP da li aktuelna gradska vlast u Trebinju treba, kao bivši gradonačelnik Slavko Vučurević, da rasprodaje gradsku imovinu, pa da građanima na teret ostavi višemilionski budžetski minus koji se pokriva kreditnim zaduženjima.

“Borenoviću bi bilo bolje da pojasni kako je za vrijeme Slavka Vučurevića uništen trebinjski sport i da smo došli u situaciju da naša djeca nemaju gdje da treniraju”, rekao je Petrović.

On je rekao da se građani Trebinja i Republike Srpske dobro sjećaju Vučurevićevih investicija, od “Beme” do raznih fabrika i italijanskih investitora, kao i “zatvorenih vrata za predstavnike institucija Republike Srpske, jer su oni iz Sarajeva mu bili bitniji.

“Mi smo ponosni što je veliki broj domaćih političara i privrednika, kao i stranih diplomata već posjetio Gradsku upravu i što će tek mnogi od njih doći da zajednički gradimo Trebinje i otvaramo realna, a ne izmišljena radna mjesta”, istakao je Petrović.S obzirom na to, kaže on, da čelnici PDP-a tvrde da im je prioritet razvoj Republike Srpske, onda neka slobodno dovedu investitore u Trebinje.

“Svakoga ćemo prihvatiti i pomoći mu da ovdje otvori proizvodne pogone, jer želimo da naša djeca ostanu u Trebinju, a ne da iz njega bježe kao do sada”, rekao je Petrović.

On je istakao da investicija za Trebinje neće faliti, te da će to i dokazati.

“Mi nećemo da pričamo i da se svađamo – mi razgovaramo, gradimo i radimo što se vidi na terenu, što će biti primijetno u narednih nekoliko mjeseci, jer sada, na žalost, trošimo vrijeme na ispravljanje Vučurevićevih grešaka”, rekao je Petrović.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je sinoć da je u Bileći i Trebinju realizovano “mnogo dobrih i kvalitetnih projekata u vrijeme Dragana Babića i Slavka Vučurevića”.

“Na žalost, ignoratskim i bahatim odnosima nove trebinjske vlasti vidljivo je da Trebinje ostaje bez značajnih projekata u oblasti obnove vodovodne mreže, revitalizacije Starog grada, pa čak ima mnogo poteškoća u realizaciji mnogih manjih projekata iz međunarodnih razvojnih agencija i fondova”, tvrdi Borenović.

Izvor: Srna

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here