Naslovnica Trebinje Petrović: mjesne zajednice će biti poluga gradske vlasti

Petrović: mjesne zajednice će biti poluga gradske vlasti

Prvi dan izbora za predstavnike savjeta mjesnih zajednica protekao je mirno i bez problema. U svim trebinjskim mjesnim zajednicama birališta su otvorena i zatvorena na vrijeme. 

Gradski predstavnici kažu da su zadovoljni cjelokupnim sprovođenjem izbora.

Procesom reorganizacije mjesnih zajednica i današnjim izborom njihovih predstavnika, koji će delegirati probleme i potrebe pred gradskom vlašću, zadovoljan je i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

On ističe da ga raduje što sve prolazi u najboljem redu, te da su predstavnici Evropske komisije pozitivno reagovali i izrazili oduševljenje za ovakav  pristup organizaciji.

„Napravili smo sistem da svaki dio mjesne zajednice ima svog kredibilnog predstavnika, koji će biti glavna poluga gradske vlasti. Očekujem da budu izabrani kvalitetni ljudi, da se izbaci politika iz mjesnih zajednica, da preovladaju obični ljudi, da to bude narodna a ne politička priča, jer želimo da pomognemo svim našim sugrađanima“, kaže Petrović.

Izbori u mjesnim zajednicama neće koštati građane Trebinja, jer su organizovani tako da službenici gradske uprave budu angažovani u čitavom procesu, bez dodatnih naknada.

Birališta su otvorena još sutra od 9-18 časova.

Iz Gradske uprave pozivaju građane da u direktnom procesu izaberu predstavnike svojih mjesnih zajednica.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here