Naslovnica Trebinje Otvorena izložba fotografija “Hercegovke”

Otvorena izložba fotografija “Hercegovke”

U galeriji Kulturnog centra u Trebinju sinoć je otvorena izložba fotografija “Hercegovke”, plod inspiracije grupe hercegovačkih entuzijasta i fotografa, na kojima je predstavljena ljepota različitosti Hercegovine.

Autori kažu da su kroz više od pedeset fotografija na kojima se nalaze Hercegovke različite životne dobi željeli da pokažu svu ovdašnju ljepotu.

Predsjednik Foto-kino kluba “Trebinje” Slavenko Vukasović istakao je da je namjera bila da predstave Hercegovke na jedan drugačiji način i u svim izdanjima, da im se kroz objektiv pokaže duša i karakter.

Dugodišnji trebinjski fotograf Radoje Elez kaže da su fotografije nastajale spontano, tokom šetnje, jutarnje kafe, naglasivši da je svaka fotografija priča za sebe i da nosi snažnu poruku.

Šef Misije OEBS-a u BiH DŽonatan Mur, koji je prisustvovao otvaranju izložbe, rekao je da će ova organizacija podržavati i druge slične projekte u Hercegovini.

“Hvala vam što svojim aktivnostima širom Hercegovine nastojite skrenuti pažnju na razne teme koje se tiču predrasuda i mržnje i što šaljete poruke tolerancije i suživota iz svojih sredina”, naveo je Mur.

Izvršni direktor Udruženja “Oaza” iz Trebinja Nedeljka Ilijić istakla je da se ovom šalje poruka – ljepota različitosti, stop predrasudama i govoru mržnje.

Na izložbi se predstavilo 11 autora sa kolor i crno bijelim fotografijama: Slavenko Vukasović, Radoje Elez, Ninoslav Ilić, Budimir Željko Keko, Radovan Dangubić, Igor Dutina, Jovan Vidaković, Jovan Aleksić, Siniša Stanišić, Zoran Samardžić i Lazar Katančević.

Izložbu, koja će biti otvorena do 13. maja, organizovali su Koalicija za borbu protiv predrasuda i mržnje “Stop predrasudama” iz Trebinja, Bileće i Nevesinja zajedno sa foto-kino klubom iz Trebinja, Kulturnim centrom Trebinje i Muzejom Hercegovine, a uz podršku Misije OEBS-a u BiH.

Srna

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here