Naslovnica Trebinje Otkrivena nova grupa ilegalnih migranata

Otkrivena nova grupa ilegalnih migranata

Zajedničkim aktivnostima MUP-a RS i Granične policije BiH jutros su u Trebinju pronađena tri strana državljanina koji su ilegalno prešli granicu BiH sa Crnom Gorom, potvrđeno je u trebinjskom Centru javne bezbjednosti.

Otkriveni su u ranim jutarnjim časovima – jedno lice je u užem jezgru grada, a dva u prigradskom naselju Gorica, u blizini osnovne škole, nakon čega su predati u nadležnost Granične policije BiH.

Po zakonu o strancima BiH biće sankcionisani za prekršaj ilegalnog prelaska državne granice.

Drugi slučaj otkrivanja ilegalnih migranata na području Trebinja u posljednjih mjesec dana otvara i pitanja – da li se nakon zatvaranja rute preko Srbije migrantski put pokušava prebaciti preko Bosne i Hercegovine.

„Očito je da se ta ruta pokušava uspostaviti preko BiH, tačnije, iz Crne Gore, preko Republike Srpske, odnosno, preko područja koje operativno pokriva Centar javne bezbjednosti Trebinje. Iako do sada nismo dobili nikakve informacije od susjednih crnogorskih ili hrvatskih agencija da oni o toj ruti imaju određena operativna saznanja, očigledna je učestalost ove pojave za koju pretpostavljamo da će i ubuduće da se dešava“, rekao je novinarima Žarko Laketa, načelnik CJB Trebinje.

RT

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here