Naslovnica Trebinje Održana javna rasprava o Nacrtu strategije razvoja Trebinja od 2018. – 2027....

Održana javna rasprava o Nacrtu strategije razvoja Trebinja od 2018. – 2027. g.

U velikoj sali Gradske uprave je održana javna rasprava o Nacrtu strategije razvoja Trebinja od 2018. do 2027. godine, koji je usvojen 27. septembra na sjednici Skupštine grada Trebinja.

Javnoj raspravi prisustvovali su članovi Koordinacionog tima, predstavnici mjesnih zajednica, preduzeća, nevladinih organizacija, udruženja građana, kao i sva zainteresovana pravna i fizička lica.

„Ovo je veoma bitan dokument za grad Trebinje, koji se planira jednom u 10 godina, s tim što detaljan plan strategije ipak radimo na tri godine, a period od treće do 10 godine je okviran i on se naravno može mjenjati, ali je bitno da znamo cilj kako ćemo djelovati u narednom periodu“, rekao je Mirko Ćurić, zamjenik gradonačelnika i član Koordinacionog tima.

Održana javna rasprava o Nacrtu strategije razvoja Trebinja od 2018. - 2027. g.

Nacrt strategije razvoja Trebinja od 2018. do 2027. godine dostupan je svim zainteresovanim subjektima putem gradskog sajta www.trebinje.rs.ba ili direktno u Odjeljenju za privredu, Službi za lokalni ekonomski razvoj, investicije i energetsku efikasnost, mjesnim zajednicama, kao i u Centru za usluge građanima (na šalteru za informacije), svakim radnim danom u periodu trajanja javne rasprave, do kraja mjeseca.

Svi zainteresovani subjekti na ovaj dokument mogu dostaviti svoje prijedloge, sugestije i mišljenja putem navedenog gradskog sajta, putem faksa 059/260-402, e-mail: privreda@trebinje.rs.ba ili direktno u Odjeljenje za privredu i kancelarijama mjesnih zajednica.

Nakon toga, konačni Nacrt strategije razvoja Trebinja od 2018. do 2027. godine biće dostavljen Skupštini grada Trebinja.

Usvojenim nacrtom Strategije razvoja grada Trebinja od 2018. do 2027. godine definisano je da kroz ostvarenje strateških ciljeva u ekonomiji, društvenom razvoju i zaštiti životne sredine do kraja treće decenije 21. vijeka – Trebinje kreira „imidž najpoželjnijeg manjeg grada na zapadnom Balkanu“.

Ekonomski strateški cilj odnosi se na privlačenje investicija i povećanje zaposlenosti u privredi, posebno u prerađivačkoj industriji, aktuelnim strateškim granama – poljoprivredi i turizmu, a u budućnosti i u kreativnoj industriji.

Društveni razvoj, biće usmjeren na podizanje kvaliteta svih javnih usluga uz visok nivo socijalne osjetljivosti, čime bi Trebinje razvijalo sadržajan a svima dostupan društveni život, dok se treći strateški cilj odnosi na prioritete u očuvanju životne sredine – kroz povećanje energetske efikasnosti, kvalitetniji odnos prema čistoći i odlaganju otpada, te efikasniju zaštitu od požara i poplava.

Grad Trebinje

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here