Naslovnica Trebinje Održan sastanak sa predstavnicima Inspektorata Republike Srpske

Održan sastanak sa predstavnicima Inspektorata Republike Srpske

Juče je u Gradskoj upravi održan radni sastanak sa inspektorima jedinice lokalne samouprave hercegovačke regije. Sastanak je održao zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić.

Republička uprava za inspekcijske poslove provodi niz aktivnosti čiji je cilj unapređenje sistema inspekcija u Republici Srpskoj, te bolja bovezanost Inspektorata sa inspekcijama u jedinicama lokalne samouprave.

Jedna od aktivnosti podrazumjeva da Inspektorat tokom ove i naredne godine u svim regijama Republike Srpske održi radne sastanke sa inspektorima u jedinicama lokalne samouprave i rukovodiocima organizacionih jedinica u čijem sastavu su gradski/opštinski inspektori.

„Naša namjera je da se u komunikaciji sa inspektorima i njihovim rukovodiocima upoznamo sa konkretnim problemima sa kojim se u ovom radu susreću inspektori i inspekcije u pojedinim jedinicama lokalne samouprave, kao da ih upoznamo i sa ključnim ciljevima i zadacima Inspektorata, te pravcima budućeg razvoja sistema inspekcijskog nadzora u Republici Srpskoj“, rekao je Predrag Tomić direktor Inspektorata Republike Srpske.

„Shodno tome, juče smo u prostorijama Grada Trebinja održali sastanak sa inspektoratom i dali punu podršku ovom projektu, na sastanku su prisustvovali inspektori iz regije koju pokriva Područno odjeljenje Inspekotorata u Trebinju,” rekao je Ćurić.

Grad Trebinje

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here